© Facebook VZW Dieren in Nood

Limburgs dierenasiel op Facebook: "Niet netjes om dieren zomaar te dumpen"

Het Ophovense dierenasiel ‘VZW Dieren in Nood’ heeft woensdagochtend een oproep geplaatst op hun Facebookpagina. Nadat iemand 5 kittens in een doos dumpte op de picknickbank voor het asiel, vragen de eigenaars nu dat de persoon zich meldt. Anders zullen ze de camerabeelden verspreiden op sociale media.

lmas

“Zoals u kan lezen op het document aan onze poort, staan er zware boetes op het dumpen van dieren”, schrijft de vzw op Facebook. “Wijzelf eisen per gedumpt dier bovendien ook een schadevergoeding, om het beestje te kunnen verzorgen.” Het asiel trekt nog niet direct naar de politie en hoopt dat de eigenaar van de kittens toch nog contact met hun opneemt. “Als we niets van u horen voor het einde van de week, verspreiden wij een mooie collage van camerabeelden waarop uw gezicht duidelijk te zien is. Ook zullen we dit doorspelen aan de politie en een klacht indienen.”

De Facebook-post eindigt met de vraag om hun pagina in het oog te houden. Zo hopen ze dat hun 12.000 volgers de collage zullen delen indien nodig.

Niet te Missen