Siebe Schrijvers snuift frisse lucht op bij U21: “Weekje nationale ploeg doet deugd”

Schrijvers is er even tussenuit met de Belgische U21. Foto: BELGA

De Belgische beloften nemen het vanavond in eigen huis op tegen Zweden. Match drie van de kwalificatiecampagne. De vorige tegen Turkije eindigde op een gelijkspel. Om uitzicht te blijven houden op het EK in 2019 kan er dus best gewonnen worden. Dat beseft ook Siebe Schrijvers, die Genk even ruilt voor de U21. “Een weekje nationale ploeg doet nu wel deugd”, aldus Schrijvers.

Eigenlijk hoeven we niet te herhalen dat KRC Genk zijn start gemist heeft, dat weet u zo ook wel. Siebe Schrijvers hoeven we er al helemaal niet aan te herinneren, als we ons naast hem in de zetel van het spelershotel in Tubeke laten neerploffen. “Het loopt niet goed bij ons, niet zoals we gepland hadden, dat is geen geheim”, aldus Schrijvers. “Maar toch blijft de sfeer binnen de spelersgroep heel goed, dat is erg belangrijk en een goed signaal. Want de kwaliteiten zijn er wel, dat weten we. Maar iedereen beseft ook wel dat het anders moet, dat dit niet mag blijven duren.”

Vanheusden

Schrijvers is er even tussenuit met de Belgische U21. En daar kikkert hij van op. “Het is leuk om even andere lucht op te snuiven”, vervolgt hij. “Nu focus ik me helemaal op de nationale ploeg. Want de match tegen Zweden is erg belangrijk. Hopelijk houden we de drie punten thuis.”

De U21 spelen vanavond op het terrein van OH Leuven, aftrap om 20.00 uur. Naast Schrijvers zijn ook Nordin Jackers en Bryan Heynen van KRC Genk geselecteerd. STVV levert Alexis De Sart en Casper De Norre af. Zinho Vanheusden, die vorige maand nog sterk debuteerde, is out met een zware knieblessure.

Door krli