Politie verijdelt helikopterkaping en gevangenisontsnapping over grens met Maaseik

Bron © De Limburger

Foto: Politie

De mannen die woensdag vluchtten voor de politie en bij Roosteren na een wilde achtervolging werden tegengehouden, waren betrokken bij een ontsnappingspoging uit de gevangenis in Roermond.

Volgens de Nederlandse politie wilden de criminelen uit de Amsterdamse onderwereld een helikopter kapen om daarmee vermoedelijk een verdachte van een liquidatie te bevrijden uit de gevangenis in Roermond.

Een arrestatieteam schoot na een wilde achtervolging in oud-Roosteren rond half drie een verdachte dood. Drie verdachten zijn opgepakt, aldus de politie tijdens een persconferentie in Amsterdam. Tijdens de achtervolging gooide een van de verdachten een tas weg met daarin onderdelen van een automatisch geweer. De opgepakte mannen hadden volgens de politiechef ”diverse goederen’’ bij zich die ze hadden kunnen gebruiken bij de ontsnappingspoging. Verder werden er geen details gegeven.

Naast de drie aangehouden verdachten zoekt de politie ook nog een aantal anderen die bij de zaak betrokken zijn. Het gaat om mensen die bij politie en justitie bekend zijn vanwege hun relatie met de Amsterdamse onderwereld. Het onderzoek is nog in volle gang.

Antwerpen

De gevangene die de criminelen zouden hebben willen helpen ontsnappen, zou volgens de krant AD Benaouf A. zijn. A. zit momenteel vast voor betrokkenheid bij de liquidatie van onderwereldkopstuk Najeb Boubouh in Antwerpen in oktober 2012.

Advocaat Sander Janssen van Benaouf A. zegt dat hij slechts via de media kennis heeft genomen van de berichtgeving over zijn cliënt. “Van politie en justitie heb ik niets over het beweerde ontsnappingsplan gehoord. Dat hoeft ook niet, want als anderen hem uit de gevangenis willen halen, doet mijnheer zelf niets strafbaars,” zegt de Amsterdamse advocaat. Hij bevestigt dat zijn cliënt in de gevangenis in Roermond een langdurige straf uitzit. “De laatste keer dat ik hem heb gesproken, verbleef hij daar nog.”