Chauffeurs De Lijn rijden niet uit in Zuid-Limburg na inbraak in stelplaats

Foto: TVL

Landen -

Het busverkeer in het zuiden van Limburg is donderdagochtend verstoord door een spontane actie in de stelplaats van een onderaannemer in Landen. Dat meldt De Lijn. Er werd afgelopen nacht ingebroken in de stelplaats van Cintra-Landen. Nadien reden de werknemers van de onderaannemer niet meer uit. Ook het busverkeer van en naar Hasselt is daardoor verstoord.

“Om 5 uur ‘s ochtends mochten de chauffeurs niet uitrijden van de politie wegens een sporenonderzoek”, zegt Sonja Loos van De Lijn Limburg. “Nadien hebben ze besloten het werk ook niet te hervatten, omdat ze zich onveilig voelen.”

Volgens de socialistische vakbond ABVV klopt dat niet. “De chauffeurs zijn technisch werkloos omdat de dieven buscassettes hebben gestolen, en die zijn nodig om de ritten te registreren.”Lees er hier meer over.

Door de inbraak reden de belbussen 730 Landen en 731 Gingelom niet en vielen enkele ritten van de buslijnen 21a, 346, 348, 26, 37, 30, 23a, 23a Wellen, 38, 5, 41-2, 41, 21, 42, 105 en 130 weg. Schoolritten werden zonder de nodige cassettes gereden.

“In heel Limburg viel zo’n 5 procent van alle busritten weg”, weet Loos. “Maar dat was vooral voelbaar zijn in Zuid-Limburg.”

De Lijn verwacht dat de bussen van de onderaannemer na de middag weer zullen uitrijden.

Door fivr, vrs, mola