Politie houdt zoekactie op plaats waar lichaam Anne Faber vermoedelijk is verborgen

Bron © Telegraaf

Foto: Politie

De Nederlandse politie is op een specifieke plek op zoek naar het lichaam van de vermiste Anne Faber. De zoekactie speelt zich af op een klein afgezet gebied langs het Nulderpad in Zeewolde, in de omgeving van de woonplaats van de verdachte die maandag aangehouden werd.

De zoektocht van de politie naar de verdwenen Nederlandse vrouw Anne Faber is donderdagochtend hervat. Woensdag besloot de Nederlandse politie het zoekgebied uit te breiden naar de omgeving van Zeewolde (Flevoland). De politie zoekt nu vooral in het gebied rondom de kruising Groenewoudse Weg/Spiekweg. Volgens de politie is besloten daar te zoeken op basis van informatie die de afgelopen nacht is verzameld. Om welke informatie het gaat, is niet duidelijk.

De politie heeft een vermoeden waar het lichaam van de vermiste Anne Faber is. Er wordt donderdagochtend gezocht op een specifieke plek in de omgeving van het Nulderpad in Zeewolde. “Vermoeden dat het lichaam van Anne Faber daar verborgen is”, meldt de politie. Het gebied is afgezet.

De verdachte in de zaak, Michael P., heeft in Zeewolde gewoond. Woensdag is met speurhonden en een politiehelikopter gezocht in het gebied rondom de Flediteweg in de buurt van het golfresort Zeewolde. De rechter-commissaris beslist donderdag in de loop van de middag of de verdachte in de zaak Anne Faber vast blijft zitten.

Faber is spoorloos sinds een fietstocht op 29 september. In en rond Huis ter Heide wordt al dagen naar haar gezocht. Afgelopen week werd haar jas gevonden, en een fiets en een rugzak die waarschijnlijk van haar zijn.

Door nkdr