Ook mannelijke acteurs getuigen nu over seksuele intimidatie in Hollywood: “Hij greep me bij mijn kruis”

Crews - Van Der Beek Foto: ss

Nu steeds meer actrices naar buiten komen met verhalen over ongepast gedrag en aanrandingen door topproducent Harvey Weinstein, hebben ook twee acteurs getuigd over seksuele aanranding.

James Van Der Beek (40) deelde op Twitter dat hij toen hij jonger was ook werd lastiggevallen door andere mannen. “Mijn achterwerk werd vastgepakt door oudere, machtige mannen”, zegt de acteur op Twitter. “Ze dwongen me tot ongepaste, seksuele conversaties toen ik nog veel jonger was.”

Van Der Beek noemt in de tweet het gedrag van Weinstein ook “crimineel en onaanvaardbaar”. Hij voegt er nog aan toe dat hij iedereen die nu naar buitenkomt met getuigenissen over dergelijk gedrag toejuicht.

”Ik begrijp de onrechtvaardige schaamte, de machteloosheid en het onvermogen om ermee naar buiten te komen”, schrijft Van Der Beek. Hij steunt daarmee de verschillende slachtoffers die jarenlang zwegen over het misbruik door producent Harvey Weinstein.

“Greep mijn kruis”

Acteur Terry Crews komt eveneens, in navolging van de verhalen over seksuele intimidatie, naar buiten met een getuigenis. Ook hij zegt, in een reeks tweets, dat hij slachtoffer was van een gelijkaardig incident. “Dit Weinstein-schandaal geeft me PSTD (posttraumatisch stresssyndroom, red.)”, schrijft hij. “Want dit is mij ook overkomen.” Zo werd Crews tijdens een feestje in zijn kruis gegrepen door een Hollywood-topman, in het bijzijn van de echtgenote van Crews. “Hij grinnikte als een klootzak. Ik wilde hem verrot slaan, maar dacht dan twee keer na over hoe dat er zou uitzien. En dan zou ik misschien naar de gevangenis moeten gaan.”

De dag nadien belde de man Crews op en excuseerde hij zich, “maar hij heeft nooit echt uitgelegd waarom hij dat toen gedaan heeft.” Crews zegt dat hij verder niks met het incident gedaan heeft omdat hij schrik had voor zijn carrière, aangezien de man die hem had aangerand veel invloed heeft in Hollywood.

Net als Van Der Beek zegt ook Crews dat hij begrijpt dat slachtoffers van seksueel misbruik en seksuele intimidatie stil bleven. “En Harvey Weinstein is dus niet de enige aanrander. En Hollywood is ook niet de enige wereld waarin dit gebeurt.”

Hoofdrollen

Terry Crews is een voormalig American footbal speler en acteur. Hij speelt de hoofdrol in tv-serie Brooklyn Nine-Nine. Hij had ook rollen in onder andere Scary Movie, The Expendables en Bridesmaids. James Van Der Beek speelde van 1998 tot 2003 als Dawson Leery de hoofdrol in de zeer populaire serie Dawson’s Creek.

Ook mannelijke acteurs getuigen nu over seksuele intimidatie in Hollywood: “Hij greep me bij mijn kruis”
James Van Der Beek (links boven) speelde de hoofdrol in Dawson’s Creek
Door lbo