VIDEO. Rijbaan weer vrijgegeven na ravage door zware botsing tussen twee vrachtwagens op E313

Op de E313 richting Antwerpen kwam het donderdagvoormiddag tot een zware aanrijding tussen twee vrachtwagens net voorbij Massenhoven. Op het middaguur stond er een file van maar liefst 12 kilometer. Rond 13.15 uur werd de baan vrijgegeven.

Rond 10 uur kwam het tot een kop-staartaanrijding tussen twee personenwagens op de E313 in Massenhoven. De twee wagens konden zich snel op de pechstrook zetten, maar tijdens de afhandeling van dat ongeval gebeurde een zware kop-staartbotsing tussen twee vrachtwagens.

Een vrachtwagen reed vol achterin een voorligger. De chauffeur van de aanrijdende vrachtwagen zou met lichte verwondingen zelf uit zijn cabine zijn geraakt. De cabine is zwaar beschadigd en werd voor de takelwerkzaamheden afgerukt van de oplegger.

De brandweer moest ook de brandstoftank van de vrachtwagen leegpompen wegens een lek. Daarna moest ook nog de weg worden opgekuist. .

Het verkeer kon urenlang voorbij via één rijstrook. Rond 12.30 uur stond er een file van maar liefst 12 kilometer op de E313 richting Antwerpen en in de andere richting stond er een kijkfile. Om 13.15 uur was het ongeval afgehandeld.

Door doro