Frederik Veuchelen (39) hangt na Putte-Kapellen fiets aan de haak

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Brussel -

Frederik Veuchelen zet na veertien jaar een punt achter zijn professionele wielercarrière. Dat maakte de renner van Wanty-Groupe Gobert donderdag bekend op zijn Facebookpagina. Volgende week dinsdag werkt de 39-jarige Veuchelen met de Sluitingsprijs Putte-Kappellen zijn laatste koers af.

“Wielrennen heeft me veel gegeven, maar na 14 seizoenen is het tijd voor een nieuwe stap. Ik wil graag actief blijven in de sport en het wielrennen. Daarvoor wil ik verder bouwen op mijn studies licentiaat lichamelijke opvoeding aan de Katholieke Universiteit Leuven en mijn praktijkervaring. Momenteel begeleid ik al enkele sporters en wielrenners en wil ik mij op verschillende gebieden bijscholen, onder andere in sportverzorging”, schrijft de renner uit Werchter op zijn Facebookpagina. “Een boek gaat dicht maar de bladzijden van het boek zijn al opengeslagen.”

Veuchelen startte zijn wielerloopbaan in 2004 bij Vlaanderen-T-interim. Als renner van de voorloper van Topsport Vlaanderen-Baloise boekte hij in 2006 de enige zege uit zijn carrière. Na een marathonontsnapping kwam “Fréke” als verrassende winnaar over de streep in Dwars door Vlaanderen (1.1). Sinds 2009 rijdt Veuchelen in dienst van ploegleider Hilaire Van der Schueren, eerst bij Vacansoleil (2009-2013) en daarna bij Wanty-Groupe Gobert (2014-2017).

“Fré is een renner die inzetbaar was op alle terreinen. Hij was een trouwe pion waar ik op kon rekenen als er hard op kop moest gereden worden”, reageerde Van der Schueren. “Een goede renner moet je houden. Daarom heb ik negen jaar graag met hem samengewerkt.”