Moreels moet inpakken op Dutch Open badminton, Jaques en Vandenhoucke door in vrouwendubbel

Bron © BELGA

Foto: EdA

Maxime Moreels (BWF-98) is er donderdag in Almere niet in geslaagd om de derde ronde te bereiken van het Dutch Open badminton. De 26-jarige Belgische nummer een verloor in de tweede ronde van de Indiër Subhankar Dey (BWF-74) in twee sets: 21-13 en 21-14. De partij duurde 31 minuten.

In het dubbelspel zijn Matijs Dierickx en Freek Golinski (BWF-43) gesneuveld in de eerste ronde. De Belgische tandem verloor na 36 minuten van de Duitsers Jones Ralfy Jansen en Josche Zurwonne (BWF-29) in twee sets: 21-16 en 21-18.

Lise Jaques en Flore Vandenhoucke (BWF-147) rekenden in het vrouwendubbel in de eerste ronde makkelijk af met thuisspeelsters Sabine De Wit en Judith Van Cruchten (niet geklasseerd). De setstanden bedroegen 21-9 en 21-10 en het duel nam slechts twintig minuten in beslag. Later op de avond treffen Jaques en Vandenhoucke in de tweede ronde de Engelsen Lauren Smith en Sarah Walker (BWF-26).

Woensdag werd bij de vrouwen Belgisch kampioene Lianne Tan (BWF-125) meteen uitgeschakeld. Ook Freek Golinski en Lise Jaques moesten in het gemengd dubbel na de eerste ronde weer naar huis.