Man verstopt zich tien jaar lang in bos om te ontsnappen aan het gezaag van zijn vrouw

Bron © Fox News, NY Post

Foto: ss/Emmaus Greenwich

Tien jaar lang dachten zijn vrouw en zijn familie dat hij dood was. Maar eigenlijk leefde Malcolm Applegate (62) al die tijd vlakbij in de bossen in Groot-Brittannië. In een blog heeft hij nu de opmerkelijke reden van zijn verdwijning onthuld: hij kon het gezaag van zijn vrouw niet langer aanhoren.

Malcolm Applegate deed zijn verhaal in een blogpost op de website van Emmaus Greenwich. Die daklozenorganisatie geeft mensen een nieuwe thuis en nieuw werk voor zo lang dat nodig is.

De man uit Birmingham werkte 25 jaar lang als tuinier. Een job die hij met heel z’n hart deed. Tot hij trouwde. Hoe meer uren hij klopte op het werk, hoe kwader zijn echtgenote werd. “Ze vond het niet leuk dat ik zo lang weg was voor mijn werk”, schrijft hij. “Haar controlerende gedrag begon echt uit de hand te lopen en ze eiste dat ik minder ging werken.”

Nadat hij geprobeerd had om de problemen samen met zijn vrouw op te lossen en dat niet gelukt was, nam hij een drastische beslissing. Hij verdween zonder een woord te zeggen. Voor tien jaar.

Na jaren in de bossen te hebben gewoond, nam hij contact op met de daklozenorganisatie op aanraden van een vriend. Intussen heeft Applegate een nieuwe thuis gekregen en onderhoudt hij de tuin van een gemeenschapscentrum voor ouderen. Onlangs heeft hij ook zijn zus gecontacteerd, die al die tijd dacht dat hij dood was.

“Ik wil de mensen die geld doneren aan Emmaus graag zeggen dat ik dankbaar ben dat ik een tweede kans heb gekregen in het leven”, zegt hij. “Ik heb een mooie kamer, ik kan werken en ik heb nog steeds een actief sociaal leven. Ik ben hier heel graag. Mijn leven is eindelijk weer op de rails.”

Zijn voormalige vrouw heeft tot op heden nog niet gereageerd op zijn verhaal.

Door nadb