© Twitter OM Oost-Brabant?

Nederlandse politie voert grote anti-drugsoperatie uit in grensregio

De Nederlandse politie is dinsdag op tientallen plekken in de provincies Noord-Brabant en Limburg binnengevallen in het kader van een grote actie tegen de productie van synthetische drugs. Ook in ons land vonden er huiszoekingen plaats. Er werden al minstens vijf personen aangehouden, drie daarvan in de provincie Antwerpen. Agenten namen verder nog twee auto’s, twee motoren, een boot, en vier vuurwapens in beslag.

De Limburger, fivr

De controles vinden de hele dag plaats in Noord-Brabant, Nederlands-Limburg en de Kempen. Tot nu toe werden bij een controle in Weert vier grote drukvaten aangetroffen die vaak worden gebruikt bij de productie van synthetische drugs. Die vaten stonden in een garagebox.

Bij huiszoekingen op drie adressen in Hoogstraten en Wuustwezel werden cannabisplantages aangetroffen met in totaal meer dan 3.500 planten. Drie Nederlandse verdachten van 25, 27 en 38 jaar oud werden opgepakt en zullen voor de onderzoeksrechter worden geleid. De grootste plantage bevond zich in Wuustwezel, waar verspreid over vijf kweekkamers 2.480 cannabisplanten aangetroffen werden. Er stonden ook 329 al geoogste bloempotten en vijftien zakken met een oogst erin. In de Wuustwezelse deelgemeente Loenhout en in Hoogstraten vonden de speurders nog eens respectievelijk 621 en 515 planten en in Loenhout lag er eveneens een deel oogst klaar in zakken.

In Noord-Brabant trof de politie op meerdere plekken grondstoffen voor drugs aan. In een loods in Waspik werd bijvoorbeeld ruim 49.000 liter formamide aangetroffen. Dat is een grondstof voor de productie van amfetamine. Die chemicaliën worden afgevoerd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten