Ouderraad Basisschool Boxbergheide griezelt er op los

Genk - Zondag 29 oktober 2017. De klok is verzet naar het winteruur. De avond valt al vroeg. De ouderraad van de Basisschool te Boxbergheide maakt zich klaar om voor het derde jaar op rij de school en omgeving te laten bibberen van de schrik.

Dat deden ze dit jaar niet alleen. Er kwam hulp uit vele hoeken. De chirojongens én chiromeisjes, inwoners van verschillende straten en de vele vrijwilligers stonden de ouderraad bij in hun griezelopdracht. Buurtbewoners brachten hun voortuin in gereedheid om de deelnemers in halloweensfeer te laten passeren. Iedereen maakte werk van kleding en decor en om dit alles kracht bij te zetten, werden de figuranten kundig en vlot gegrimeerd door Mariano Steegmans van Jano’s Fantasy Factory.

De wandelaars kwamen in een echte horrorfilm terecht. Regisseur Stefaan Boxberg en zijn actrice gaven de inleiding en wensten de wandelaars veel succes en goede moed toe. Na het uitdelen van de popcorn, kon de film dan echt beginnen. Van 'Jigsaw', 'The Walking Dead', en 'Jaws' over 'Harry Potter' tot 'Games of Thrones', 'It' en 'Ghostbusters'. Reden genoeg voor de meer dan 500 deelnemers om te bibberen en te beven. Voor de angsthazen onder de deelnemers werd er ook een alternatieve route aangeboden.

Onderweg konden de wandelaars bekomen bij warme soep en een straffe borrel in de bar van de Pirates of the Caribbean. Het droge en koude weer zorgde voor nog extra gezelligheid bij aankomst in school. Het was een geslaagde editie van iets wat uitgegroeid is tot een waar Boxbergs event. Daarom vanwege de werkgroep een welgemeende en griezelige dankjewel aan al die helpende, bloederige handen.

Door Nathalie Delsaer