© Hollandse Hoogte / Sabine Joosten

Landenaar geeft twee keer vals geld in zelfde winkel uit

Een 21-jarige man uit Landen moet vrezen voor een werkstraf van 100 uur voor het uitgeven van valse biljetten van 50 euro.

GeHo

Op 13 december 2014 legde hij 14 biljetten van 50 euro op tafel bij een telefoniewinkel in Hasselt in ruil voor een iPhone. Opmerkelijk was dat ze opeenvolgende serienummers hadden. Volgens de man kwam het geld van iemand uit de Brusselse Matongéwijk aan wie hij de som eerst geleend had.

Pas nadat hij de winkel verlaten had kwam het bedrog uit. Omdat de jongeman zijn gegevens van zijn id-kaart had moeten opgeven, liep hij snel tegen de lamp. Vreemd genoeg ging de twintiger in januari 2015 opnieuw een gsm in dezelfde winkel kopen. Er ging bij de bediende meteen een lamp branden waarna de verdachte zijn geld terugkreeg en zonder buit naar huis moest. Wel ging hij nog snel een hongertje stillen door met een vals biljet een wafel te kopen. “Ik heb niet nagedacht over de gevolgen, want toen wist ik dat het vals geld was”, verklaarde de man die over een blanco strafregister beschikt. De procureur vroeg tot slot nog om zware vervangende celstraf voor in het geval hij de werkstraf niet zou uitvoeren. Vonnis op 8 mei.

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen