Niet slecht, het nieuwe loon van Max Verstappen

Foto: Photo News

Max Verstappen zit er ook volgend jaar warmpjes bij. Het Limburgse Formule 1-talent zou in de komende drie jaar namelijk zo’n 20,5 tot 29,5 miljoen euro gaan verdienen. Het exacte bedrag is nog afhankelijk van zijn prestaties op het circuit, zo weet de BBC te melden.

Verstappen tekende in oktober een nieuw contract bij Red Bull en zou er flink op vooruit zijn gegaan. In 2017 zou Verstappen volgens Quotenet zo’n 3,5 miljoen euro per jaar verdienen. Dit bedrag zou nog zijn opgelopen door alle bonussen. Ingewijden zeggen nu tegen BBC dat Verstappen komende jaren een jaarsalaris zal hebben dat ergens tussen de 20 en 29 miljoen euro ligt.

Volgens de BBC is Red Bull tot de conclusie gekomen dat Verstappen het toch wel erg goed doet. Toen Mercedes serieuze interesse begon te tonen in de Limburger, heeft Red Bull er toch maar voor gezorgd dat Verstappen bleef.

En niet alleen Red Bull is tot die conclusie gekomen, ook alle teambazen zijn onder de indruk van de prestaties van Verstappen. Woensdag werd bekend dat zij de Limburger de tweede beste coureur van dit seizoen vinden; Lewis Hamilton ging er met de ereprijs vandoor.

Max Verstappen is nog steeds een van de jongste Formule 1-coureurs, maar behoort nu al tot de best betaalde sporters in zijn klasse.

Alleen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel verdienen meer.

Die duizelingwekkende bedragen zijn overigens niet bevestigd door werkgever Red Bull of het management van Verstappen. Feit is wel dat Verstappen zich als 20-jarige financieel de komende jaren geen zorgen hoeft te maken. Onlangs verlengde Verstappen zijn contract bij Red Bull. Dat leverde hem zo’n 10 miljoen euro aan tekengeld op.