Tongenaar krijg vrijspraak nadat vrouw “na verkrachting” van balkon springt

Een 34-jarige man uit Tongeren kreeg de vrijspraak voor de verkrachting van een vrouw uit Luik. Volgens het slachtoffer werd ze in zijn auto gesleurd, verkracht in zijn appartement en opgesloten terwijl de man naar de nachtwinkel ging. Ze zag geen andere uitweg dan te ontsnappen door van het balkon te springen. Zelf ontkent hij alles en ook de rechter spreekt over twijfel.

Op zondag 8 november 2015 om half een ‘s nachts werd de politie opgeroepen omdat er een vrouw van de derde verdieping van een appartementsblok in Tongeren was gesprongen. Haar val werd gebroken door een struik, waardoor ze het overleefde maar wel met zware verwondingen naar het ziekenhuis werd gebracht.

“Geen flauw idee”

Zelf verklaarde de vrouw nadien dat de eigenaar van de flat haar eerder die avond aan het station van Luik in zijn wagen had gesleurd. Eenmaal aangekomen in Tongeren zou hij haar hebben verkracht, dwong hij haar te douchen en sloot hij haar op terwijl hij naar de nachtwinkel ging. “Ze wilde een sigaretje roken toen ik voor ons wat blikken bier ging halen”, vertelde de dertiger in november voor de rechter. “Ik zei dat ze niet binnen mocht roken dus dat ze maar even op het terras moest gaan staan. Ik deed de deur van het appartement op slot omdat ik schrik had voor diefstallen. Waarom ze van het balkon sprong? Ik heb geen flauw idee.” Ook de verkrachting ontkent hij. “Ik heb haar gevraagd om seks met me te hebben, maar ik heb haar zeker niet gedwongen. Ze heeft nooit nee gezegd.”

Twijfel

De rechter sprak de man donderdag vrij voor de feiten. In het vonnis staat te lezen dat de verklaringen van het slachtoffer niet voldoende ondersteund worden door objectieve elementen in het strafdossier. De schuld van de man kan daarom niet aangetoond worden aangezien er twijfel bestaat.

Door shdf