Man krijgt 20 maanden met uitstel voor bedreigen van ex met slagersmes

Themabeeld.

Sint-Truiden -

Een 31-jarige man uit Sint-Truiden kreeg donderdag een voorwaardelijke celstraf van twintig maanden omdat hij binnendrong in de woning van zijn ex-vriendin. Hij gooide een kassei door het raam, stormde naar binnen en haalde uit met een mes. Het dochtertje van de vrouw belde de politie die de man uiteindelijk met pepperspray kon overmeesteren.

Op 8 augustus 2017 kreeg de politie een telefoontje van een meisje dat belde om te zeggen dat haar moeder en zij aangevallen werden door de ex-vriend van haar mama. Het meisje had zich tijdens de feiten opgesloten in haar kamer.

De dertiger stormde eerder die dag de woning van zijn voormalige vriendin binnen nadat hij een raam vernielde door er een steen doorheen te gooien. Hij ging volledig door het lint en schreeuwde dat hij zijn ex en haar kind zou afmaken. Met een slagersmes in de hand stampte hij de badkamerdeur, waarachter de vrouw zich uit angst verschanst had, in. Toen de agenten ter plaatse kwamen, troffen ze de man in ontbloot bovenlijf aan in de hal.

Pepperspray

Uiteindelijk konden de agenten hem onder schot houden en hem tot buiten op de oprit dwingen. “Hij riep dat hij met zijn daden het nieuws zou halen en dat ze hem kapot moesten schieten”, aldus de raadsman van de agenten. “Uiteindelijk hebben ze de man in een fractie van een seconde toch kunnen overmeesteren door pepperspray in zijn gezicht te spuiten.” Tijdens de schermutseling die volgde, raakten de agenten gewond met werkonbekwaamheid tot gevolg. Zij krijgen een totale schadevergoeding van 1.597 euro.

De man kreeg donderdag een celstraf van twintig maanden met uitstel onder voorwaarden. Zo moet hij zich psychologisch laten begeleiden door een therapeut.

Door shdf