Mysterieus licht aan de hemel zorgt voor verbazing: “Of het is een ufo ofwel is de Kerstman in aantocht”

Bron © Kent Live, the Mirror

Een Britse man zag al verschillende avonden op rij een geheimzinnige lichtflits die traag door de hemel schiet en publiceerde beelden van het fenomeen op sociale media op het te kunnen identificeren. Heel wat mensen die geloven in het bestaan van buitenaardse wezens zien in de video nogmaals een bewijs dat vliegende schotels rond de aarde vliegen, maar anderen vermoedden dat de Kerstman misschien al in aantocht is.

Grant Brendan uit het Britse graafschap Kent zag het spookachtige licht voor het eerst rond acht uur ’s avonds toen hij net terug thuis was. “Ze waren hier de afgelopen nachten”, verklaarde Brit in de lokale pers. “Het licht vliegt niet over de zee, maar je kan het waarschijnlijk wel zien vanaf de kust. Het is erg raar, het gaat telkens van voor naar achter op dezelfde plek.”

Brendan wil dolgraag weten wat andere mensen denken dat het is en publiceerde de beelden op Twitter om de hulp in te roepen van het publiek om het ding te identificeren. “Het zijn ofwel buitenaardse wezens of het is de Kerstman”, aldus een lachende Brendan. “Volgens sommigen zou dat laatste wel eens waar kunnen zijn.”

Hotspot

Sceptici wijzen erop dat het waarschijnlijk een drone of helikopter is, of zelfs een schijnwerper die vanop de grond een lichtstraal op de wolken projecteert. Believers en aanhangers van complottheorieën zijn er echter van overtuigd dat het wel degelijk buitenaardse wezens zijn en opperen dat de Britse hemel vaker bezoekers van andere planeten op bezoek krijgt.

Volgens de Kent Unidentified Flying Objects Research Group is Kent een hotspot voor vliegende schotels en de groep beweert dat er heel wat ufo’s in de buurt rondhangen. Het Britse Ministerie van Defensie - dat terreinen bezit in Kent - ontkende iets te maken te hebben met de veelvuldige waarnemingen van ufo’s, waardoor de oorzaak van de vreemde lichten nog steeds een mysterie is.

Door pjv