© Mark Braeken

© Mark Braeken

Broers Braeken samen goed voor meer dan 400 jaar geschiedenis

Vijf broers die samen meer dan 400 (424 jaar om precies te zijn) kaarsjes mogen uitblazen, is toch een niet alledaagse gebeurtenis.

Mark Braeken

Jos, de middelste van de vijf, heeft op zolder nog een foto daterend van 1946 met zijn vier broers gevonden. Toen hij deze liet zien werd er onmiddellijk naar een geschikt plekje gezocht om deze "pose" opnieuw over te doen... (zie bijlage) Na 71 jaar zijn de broers van uiterlijk misschien iets veranderd, maar hun "streken" zijn zijn ze nog lang niet kwijt...

Meermaals per jaar komen ze (ook nog met hun nog in leven zijnde zus Rosa) samen om herinneringen van de goede oude tijd op te halen. Is er één van hen jarig, dan worden ze van harte uitgenodigd en brengt ieder zijn eigen boterhammen met "kipkap" mee om bij een tas koffie en... een pintje bier gezellig op te peuzelen... Zo heeft het "feestvarken" het iets gemakkelijker...

Mon en zijn zus Rosa wonen nog steeds in Hechtel. Maurice, Eduard en Jos zijn destijds naar Eksel getrokken. Stè, de avonturier en de jongste van de familie, is verder weg getrokken. Hij leeft in Kleine-Brogel. Maurice (89), Eduard (87), Jos (86), Mon (85) en Stè (77) zijn nog een plezier om naar te luisteren... meer dan 400 jaar geschiedenis! (volgorde op de foto; als eerste Stè en dan volgens zijn broers Mon, Jos, Eduard en Maurice).

De geruchten doen de ronde dat als Stè 100 wordt, zijn vier broers in korte broek naar het feest komen om een derde reüniefoto te maken…Of ze dit zullen halen? Positiviteit, humor, veel bewegen, genieten van de kleine dagelijkse dingen in het leven, aanvaarden dat je een dagje ouder wordt en daar dankbaar voor zijn. Met deze ingesteldheid proberen ze toch nog verschillende jaren samen gezond en gelukkig op deze aardbol rond te lopen!

Niet te Missen