Enorme kerstboom vat vuur op stadsplein, maar ooggetuigen blijven feesten alsof er niks aan de hand is

Bron © The Siberian Times, Sakhalin.info

Het nieuwjaarsfeest in het Russische Yuzhno-Sakhalinsk verliep enigszins anders dan de aanwezige feestvierders aanvankelijk in gedachten hadden. Om een voorlopig onduidelijke reden schoot op een gegeven moment de 25 meter hoge kerstboom op Lenin Square in brand. Niemand raakte gewond.

Video’s en foto’s van het incident maakten meteen duidelijk dat het om een zware brand ging. De brandweer kwam zo snel mogelijk ter plaatse om het vuur te blussen, maar bij aankomst was de plastieken kerstboom nagenoeg volledig uitgebrand. Na enkele minuten bleef enkel nog een metalen frame van de boom over.

Vuurwerk of kortsluiting

Van enige paniek bij de omstanders leek er gedurende de brand geen sprake. Vanop amper enkele meters afstand maakten velen van de gelegenheid gebruik om spectaculair beeldmateriaal te maken en in de tussentijd feest te vieren. Ook de muziek bleef gewoon doorspelen, zelfs toen de organisatie meldde om niet te dicht in de buurt van de vlammen te komen.

Volgens Sakhalin.info zou de brand veroorzaakt zijn door vuurwerk of een kortsluiting. Niettemin liet de burgemeester een onderzoek starten om mogelijk kwaad opzet uit te kunnen sluiten.

Door kmlo