Ongeloof in ‘Ons Eerste huis’ na winst Kenzo en Sofie

De lening van Kenzo en Sofie wordt 100.000 euro lichter door hun overwinning. Foto: foto’s vier

Ongeloof bij twee koppels uit ­Lanaken en Langdorp na de ­finale van het Vier-programma Ons Eerste Huis: niet zij, maar het koppel uit Erembodegem ging met de honderdduizend euro aan de haal. Bedienden Kenzo en ­Sofie hadden zo goed als geen ­ervaring met verbouwen.

In Lanaken en Langdorp werd met open mond gereageerd op de ont­knoping van Ons Eerste Huis. In dat programma krijgen drie koppels tien weken om hun woning te verbouwen. Wie de meeste meerwaarde creëert, ziet honderdduizend euro van zijn lening afbetaald. Die jackpot was voor bankbediende Kenzo Brys (27) en Sofie Van Laethem (26), bediende bij Napoleon Games. Dat zij de hoofdprijs wegkaapten, werd in Lanaken onthaald op een “Wablief, meen je dat nu?” en in Langdorp op een “Are you fucking kidding me, dit snap ik écht niet”.

Blijkbaar waren die koppels vergeten dat het winnende koppel tijdens de wedstrijd vier van de zeven kamerprijzen in de wacht hadden gesleept. Kenzo en Sofie creëerden met verbouwingskosten van 70.897 euro ook een meerwaarde van 50.769 euro, een pak meer dan Valerie en Brent die afklopten op 15.026 euro meerwaarde.

Het huis van de winnaars is in tegenstelling tot de twee andere huizen geen vrijstaande woning. Dat is volgens Kenzo Brys een troef op zich: “Een vrijstaand huis is duurder om te isoleren. Ons huis heeft een heel lage EPC-score, zeker met die zonnepanelen. We hadden ook het geluk vier kamerprijzen te winnen, plus onze verlichting en onze meubels. Met een grote tuin is het huis geschat op 285.000 euro, als we alles afwerken misschien wel 300.000 euro. “Het koppel kreeg hulp van de moeder van Sofie, haar stiefvader (“een zegen om op ons zoontje van anderhalf jaar te passen”) en Kenzo’s 75-jarige grootvader die jarenlang dakwerker was. “Zonder hem zouden we op veel meer problemen gestoten zijn.” Het koppel blijft gewoon in het huis wonen.

Ongeloof in ‘Ons Eerste huis’ na winst Kenzo en Sofie
Valerie en Brent gaven hun huis een meerwaarde van 15.026 euro en eindigden op de tweede plaats. Foto: VIER
Ongeloof in ‘Ons Eerste huis’ na winst Kenzo en Sofie
Aimee en Boy gaven hun huis een meerwaarde van 10.350 euro. Daarmee eindigden ze op de laatste plaats. Foto: VIER
Door tdl