Matteo Simoni bekent jeugdzondes: “Doodsangsten voor toenmalige drugsdealer”

Bron © Humo

Onlangs deelde hij nog het meest schattige sorry-briefje dat hij ooit naar zijn mama schreef toen ze hem betrapt had met roken. In Humo biecht Matteo Simoni deze week op dat dat niet zijn enige jeugdzonde was.

Matteo Simoni praat deze week in Humo samen met Adil El Arbi en Bilall Fallah over hun film ‘Patser’, die op 24 januari in de bioscoop komt. Wanneer hem gevraagd wordt over zijn jeugd in Hasselt, biecht de acteur een en ander op. “Qua bendevorming viel dat mee. Belleke trek doen en wat vuurwerk afsteken, wilder werd het niet”, aldus Simoni. Om er meteen aan toe te voegen: “En molotovcocktails natuurlijk, die hebben we ook ooit gemaakt.”

LEES OOK. Matteo Simoni deelt het schattigste briefje dat hij ooit schreef: “Beste moeke, het spijt mij verschrikkelijk”

Simoni bekent dat er ooit politie voor de deur stond nadat bij een uit de hand gelopen schoolboekenverbranding de schuur vuur vatte waar het ritueel plaats had gevonden. Verder stond hij doodsangsten uit voor zijn toenmalige dealer. “Dan belde ik die gast op voor wiet: ‘Zeg, euh, straks voor 30 euro op het pleintje?’ Geen probleem, tot ik merkte dat ik eigenlijk maar 10 euro had. Hij kon er niet mee lachen: ‘Kerel, over tien minuten 30 euro of anders maak ik u kapot!’ Het hele huis heb ik toen afgezocht om nog 20 euro te vinden.”

Door ehu