Informaticus KU Leuven geschorst wegens verkrachting

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Een 49-jarige man tekent beroep aan tegen zijn veroordeling tot twee jaar cel met uitstel door de correctionele rechtbank van Leuven. Johan D. werd begin december vorig jaar schuldig bevonden aan verkrachting en aanranding van twee jonge zusjes tijdens het babysitten. De informaticus werd inmiddels geschorst door zijn werkgever KU Leuven.

Johan D. uit Leuven kwam bij de twee jonge slachtoffers aan huis in Oud-Heverlee om te babysitten. Tussen 1995 en 1998 maakte hij zich schuldig aan zedenfeiten op de twee zusjes. Hij verkrachtte een van hen en randde het andere meisje aan. Een van de slachtoffers was amper 10 jaar oud op het moment van de feiten. Zij wachtte tot ze 26 jaar was om klacht in te dienen. In 2015 startte het onderzoek naar het misbruik in de jaren negentig.

Op de zitting verklaarde D. dat hij beseft dat hij nooit van zijn neiging tot pedofilie verlost geraakt. In 2001 kreeg hij al eens drie jaar cel met uitstel voor seksueel misbruik van kinderen in La Roche, Leuven, Tervuren en Huldenberg tussen 1993 en 1997. Gelet op die eerste veroordeling wil zijn advocaat voor het hof van beroep in Brussel de opslorping pleiten.

D. werkt al vijf jaar als informaticus bij KU Leuven aan de faculteit bio-ingenieurs op campus Arenberg. De universiteit heeft na intern overleg met de eigen juristen beslist om de man voorlopig te schorsen.