Belgian Asociality en King Hiss voor het goede doel op Fumprock

Foto: Mark van Luijk

Op zaterdag 17 februari is er de derde editie van het benefietfestival Fumprock voor Ambulancewens België vzw, en dat wordt een klapper met bekende namen.

Fumprock is drie jaar geleden opgestart als benefiet voor de Diepenbeekse vzw Ambulancewens. Begin 2016 startte het festival met enkel Diepenbeeks rocktalent op het podium. De link met Diepenbeek blijft behouden, maar het festival kon dit jaar een paar toppers strikken voor het goede doel.

Belgian Asociality bestaat in 2018 dertig jaar. De punkband uit Keerbergen zingt punk in de eigen taal en scoorde een paar alternatieve hits met ‘Morregen’, ‘Bompa Punk’, ‘Jupiler Reggae’ en ‘Vollek Aan Den Toog’. BA is altijd en overal ambiance dankzij de spitse commentaren van frontman Mark Vosté.

Met een mix van stoner, sludge, grunge en een portie rock-'n-rol pakte King Hiss vorig jaar een volledige metaldome in op Graspop. Met hun tweede plaat ‘Mastosaurus’ krijgt ook het buitenland stilaan lucht van dit West-Vlaams metal-talent. Hoog tijd om ze een keer naar Limburg te halen.

De jonge, talentvolle coverband Jeff B.R.I.C.K. won in januari de publieksprijs van de befaamde Clash of the Coverbands. Dat deed de band door op virtuoze wijze een hoop classic rocknummers te brengen van AC/DC, The Doors, Rolling Stones, Led Zeppelin en andere grootheden.

De Diepenbeekse band Casual Trip was afgelopen zomer de jongste band ooit die op Pukkelpop stond. Ondertussen is de band – die zweert bij 90’s grunge - bezig aan een fijn repertoire met liedjes van Nirvana, Royal Blood en eigen songs. Ze zijn nog maar gemiddeld zestien en het knalt al!

De allereerste editie van Fumprock werd een gigantisch succes dankzij het fenomeen The Voalig Heads. De zevenkoppige band speelt de grootste rock- en metalklassiekers, maar wel niet zonder er eerst een eigen Diepenbeekse tekst voor te maken. Live pakken ze ondertussen uit met een show vol spektakel en een karrenvracht humor. Dankzij de projectie van de teksten op groot scherm kan ook elke niet dialect-spreker makkelijk mee genieten van de aangebrande humor van The Voalig Heads. Net als vorig jaar brengt de Fumprock-shuttle de fans gratis veilig naar huis. Dit jaar doet die shuttlebus voor het eerst Hasselt aan. Check www.fumprock.be voor de opstapuren- en plaatsen!

Fumprock, zaterdag 17 februari 2018, OC Rooierheide, Diepenbeek met Casual Trip, Jeff B.R.I.C.K., Belgian Asociality, King Hiss en The Voalig Heads. Tickets 8 euro. Info: www.fumprock.be. Fumprock is een benefietfestival voor Ambulancewens België vzw.

Door Mark van Luijk