Rijverbod voor 150 geflitste bestuurders aan Klaverblad Lummen

Door het grote aantal geflitste automobilisten, was het twee weken geleden op de koppen lopen bij de politierechter. Foto: hbvl

Lummen -

De Hasseltse politierechter heeft woensdag aan 150 bestuurders een rijverbod van minstens 8 dagen opgelegd nadat ze in juni veel te snel reden ter hoogte van het Klaverblad in Lummen. De flitscamera stond opgesteld aan de werken op de E314 in de buurt van de brug van Viversel in Zolder. In juni vorig jaar liepen er in een week tijd zo’n 2.400 bestuurders tegen de lamp. Liefst 150 van hen reden er ruim 40 km/u te snel op de plek waar maar 70 km/u toegelaten was en moesten voor de politierechter verschijnen.

“De wet is de wet. Die borden staan daar. Iedereen moet zich eraan houden. Het maakt niet uit of het ’s nachts is of dat er geen werken bezig zijn op het moment. Bovendien stond de camera pas opgesteld nadat eerder al drie borden geleidelijk waarschuwden om de snelheid te verminderen van 120 naar 90 tot 70 km/u”, verklaarde de politierechter eerder in deze krant.

Boete

De mobiele camera zette bestuurders in richting van Houthalen op de bon, net voor de verhogingswerken van de brug van Viversel over het Albertkanaal. Afhankelijk van hoeveel ze te snel reden kregen ze een effectief rijverbod opgelegd van minimum 8 dagen. Wie tegen een snelheid van 120 km/u of meer voorbij de camera zoefde, had 16 dagen of meer rijverbod aan het been. Het merendeel van de boetes bedroeg 600 euro, waarvan 480 euro effectief. Bovenop die som kwamen onder meer nog de gerechtskosten of nog eens bijna 300 euro, goed voor een minimumtotaal van 780 euro voor een zware voet.

Hoofdvogel

De hoofdvogel werd afgeschoten door een snelheidsduivel die zich tegen 163 km/u liet flitsen en niet kwam opdagen in de rechtbank. De rechter legde hem een boete van 2.000 euro op, 300 euro kosten en een effectief rijverbod van 3 maanden. De laagvliegers kunnen wel nog beroep aantekenen tegen het vonnis.

Door GeHo