© BELGA

Goffin treft Federer in kwartfinales op Australian Open, Bemelmans is “uit op revanche” tegen Galovic

De loting voor de hoofdtabel van de Australian Open heeft duidelijk gemaakt dat David Goffin (ATP 7) het in zijn eerste ronde zal opnemen tegen een kwalificatiespeler.

Bij winst in de eerste ronde wacht de Luikenaar de winnaar van het duel tussen de Fransman Julien Benneteau (ATP 58) en de Japanner Daniel Taro (ATP 98). In de derde ronde is de Italiaan Fabio Fognini (ATP 27) een mogelijke tegenstander, terwijl dat in de achtste finales de Argentijn Juan Martin Del Potro (ATP 12) of de Tsjech Tomas Berdych (ATP 20) zou kunnen zijn.

De klapper volgt hoogstwaarschijnlijk in de kwartfinales. Dan zou Goffin titelhouder Roger Federer (ATP 2) kunnen treffen. De Zwitser ontmoet in de eerste ronde de Sloveen Aljaz Bedene (ATP 51), terwijl nummer één van de wereld Rafael Nadal met de Dominicaan Victor Estrella Burgos (ATP 81) de degens kruist.

David Goffin is de enige Belg die rechtstreeks op de hoofdtabel staat. Steve Darcis gaf forfait met een blessure, terwijl Ruben Bemelmans nog actief is in de kwalificaties.

© BELGA

Ruben Bemelmans: “Ik ben uit op revanche tegen Galovic”

Ruben Bemelmans (ATP 119) is na de uitschakeling van Arthur De Greef (ATP 190) de enige overgebleven man in de kwalificaties. Komende nacht treft de Limburger in de tweede kwalificatieronde de Kroaat Viktor Galovic (ATP 181).

“Ik ken hem een beetje”, opende Bemelmans, het dertiende reekshoofd in de kwalificaties. “Hij versloeg me vorig jaar in mijn laatste toernooi (de Challenger in het Franse Mouilleron Le Captif, red). Ik ben dus wel uit op revanche. Galovic heeft een goede eerste opslag en speelt sterk vanaf de baseline. Ik zal dus zijn tweede bal moeten aanvallen om zo proberen de bovenhand te halen. Om eerlijk te zijn hecht ik ook niet te veel belang aan die laatste nederlaag. Het was het einde van het seizoen, ik was een beetje moe en had veel gespeeld. Bovendien was ik op dat moment met mijn hoofd al een beetje bij de Davis Cup-finale.”

Bemelmans slaagde er al twee keer eerder in zich te plaatsen voor de hoofdtabel van de Australian Open, in 2013 en 2015. Telkens was de eerste ronde het eindstation. “Ik wil er nog eens opnieuw geraken”, aldus Bemelmans, die zondag in Melbourne zijn 30e verjaardag viert. “Ik heb afgezien in mijn eerste match hier (die hij maar nipt won van de Pool Majchrzak, red). Ik had die wedstrijd eigenlijk in twee sets moeten winnen, maar kwam in de derde set zelfs op achterstand. Dat was mentaal wel even lastig. Maar het kwam goed. Ik heb ook een goede voorbereiding achter de rug en ben niet ontevreden over mijn spelniveau. Al zeg ik tegen mezelf dat het nog beter kan.”

Aangeboden door onze partners