Advocate van verdachte vluchtmisdrijf Winterland: “Hij zal zijn verantwoordelijkheid opnemen”

Bron © BELGA
Hasselt -

De automobilist die vorige week zaterdag in Hasselt drie voetgangers aanreed en vluchtmisdrijf pleegde, heeft wel degelijk besef van de impact van zijn daden. Dat heeft zijn advocate, Vanessa Penninger, vrijdag gezegd. De raadkamer in Hasselt boog zich vrijdagvoormiddag over de aanhouding van de 56-jarige E. L. uit Diepenbeek die aan het evenement Winterland drie voetgangers van de weg maaide. Twee van hen raakten zwaargewond, de derde lichtgewond. De automobilist werd nadien door de politie uit een café gehaald.

“Hij beseft dat hetgeen hij gedaan heeft, niet door de beugel kan. Hij zal zijn verantwoordelijkheid opnemen”, zei Penninger na de zitting. “Enkele maanden geleden kreeg hij een herseninfarct. Daarvoor neemt hij medicatie. Hij nam die medicatie in combinatie met alcohol, zonder zelf te weten wat die mix tot gevolg heeft. Op het ogenblik van de aanrijding zelf was hij volledig weg. Hij raakte ook niet in paniek zoals een ander normaal persoon in paniek zou raken na een aanrijding.”

De raadkamer heeft de aanhouding van de man vrijdagnamiddag bevestigd.

Drie gewonden

Bij de klap aan Winterland liepen een 26-jarige man en een 26-jarige vrouw uit Berlare en een 27-jarige vrouw uit Gent verwondingen op. De man was er het ergste aan toe. De politie vond in de Hasseltse stationsbuurt het beschadigd voertuig van de verdachte terug. Hijzelf zat in een café.

De onderzoeksrechter liet hem opsluiten wegens dronken sturen, onopzettelijke slagen en verwondingen en vluchtmisdrijf. Hij reed zonder geldig rijbewijs, want dat was al ingetrokken. Hij had medische proeven moeten afleggen, maar daartoe is hij niet in staat gezien zijn huidige medische achtergrond. “De medische proeven kan hij niet afleggen. Hij zou zijn rijbewijs sowieso niet opnieuw kunnen halen”, aldus nog de advocate.

De 56-jarige E. L. is een alleenstaande man, die met twee broers samenwoont. Die twee broers zijn hulpbehoevend. Normaal gezien staat de verdachte in voor de zorg van zijn broers.