STVV sluit winterstage af met gelijkspel tegen Duitse tweedeklasser

STVV heeft een oefenwedstrijd in het Spaanse La Manga met 2-2 gelijkgespeeld tegen de Duitse tweedeklasser Holstein Kiel. Botaka en Abrahams maakten de Truiense doelpunten.

STVV startte sterk aan de partij en kreeg via Nitcheu al na enkele minuten een goede kans op de 1-0. De aanvaller van de beloften kreeg het leer echter niet tegen de touwen. De Kanaries bleven aandringen maar ook Dussaut, Botaka en Bourard slaagden er in het eerste halfuur niet in de Duitse doelman Schippmann te verslaan.

Na een halfuur Truiense dominantie stak Kiel voor het eerst de neus aan het venster. Steppe bracht goed redding op een schot van Gerezigher. De Duitsers namen het commando stilaan over en de Truiense doelman moest Seydel enkele keren van de 0-1 houden. In de 39e minuut viel het eerste doelpunt van de partij aan de overkant. Bourard zette zich goed door op rechts en kreeg de bal bij Botaka, die faalde niet en tikte simpel binnen. 1-0, meteen ook de ruststand.

Tijdens de rust wisselden beide coaches bijna hun hele elftal. Bij STVV bleef enkel Bourard tussen de lijnen staan. De eerste kans van de tweede helft was voor de Kanaries. Een afgeweken bal van Kitsiou scheerde de paal. Enkele minuten later bracht Kiel de bordjes in evenwicht. Bezus leed dom balverlies en Schindler profiteerde: 1-1. Op het uur zette diezelfde Schindler zijn ploegmaat Weilandt op weg naar de 1-2. De gelegenheidsdefensie van STVV oogde bijzonder kwetsbaar.

STVV bleef het moeilijk hebben in de tweede helft en zag Bezus uitvallen met een blessure. Dussaut, die tijdens de rust vervangen was, nam zijn plaats weer in. De wissel bracht niet veel beterschap. Na 75 minuten kreeg Kiel na slap uitverdedigen van Goutas een grote kans op de 1-3, maar Pirard en de paal voorkwamen een derde Duitse treffer. Kitsiou kreeg ook nog geel na een opstootje en moest door enkele ploegmaats in bedwang gehouden worden.

Uit het niets werd het in de 79e minuut 2-2. Boli omspeelde doelman Schipmann en bediende Abrahams. Die kon voor open doel niet meer missen en trapte de gelijkmaker tegen de netten. STVV ging daarna vol op zoek naar de overwinning. Boli kreeg op aangeven van Abrahams een goede kans, maar zag zijn poging van de lijn gekeerd. Enkele minuten voor tijd liet ook Opdenakker een grote kans liggen.

STVV eerste helft: Steppe - Dussaut, Teixeira, Ayala, De Norre - Bourard, De Petter, De Sart, Botaka- Nitcheu, Vetokele STVV tweede helft: Pirard - Kitsiou, Goutas, Antunes, Opdenakker - Bourard, Asamoah, Bezus (67’ Dussaut), Acolatse - Abrahams, Boli Doelpunten: 39’ Botaka, 56’ Schindler, 60’ Weilandt, 79’ Abrahams

Door pivan, tomas