Luc Haekens schrijft roman over tv-wereld

Foto: Dieter Telemans

Tv-figuur Luc Haekens (49) ­debuteert binnenkort als schrijver. ­Haekens is vooral bekend als de ­reporter uit De Ideale Wereld die in straatinterviews nietsvermoedende passanten in het ootje neemt. Als journalist draaide hij voor zender Vier ook De Blauwe Gids, een documentaire reeks rond de Belgische adel, maar zijn eerste roman zal veeleer in de lijn van De Ideale ­Wereld liggen. De Ideale Walter wordt immers een satire die de ­lezer een blik gunt achter de schermen van de televisiewereld.

Haekens vertrekt voor zijn verhaal van een programma dat doet denken aan Blind Getrouwd. Hij vertelt over een koppel dat ooit voor de tv-camera’s in het huwelijksbootje stapte, hoewel de twee absoluut niet bij elkaar pasten. Het stel kreeg een kind, Moon, en vanuit zijn standpunt doet Haekens zijn verhaal. Moon heeft zich zijn hele jeugd afgevraagd waarom de tv-makers zijn ouders destijds aan elkaar hebben gekoppeld en eenmaal meerderjarig besluit hij in het tv-milieu te infiltreren. Eerst wordt hij assistent van een invloedrijk tv-producent, Walter Molenaer, en uiteindelijk krijgt hij een belangrijk aandeel in een van ’s mans best bekeken programma’s. Moon schopt het zelfs tot BV, maar dan gaat het grondig mis. Een van de kandidaten die aan het succesprogramma deelneemt, heeft een verborgen agenda en dat komt pijnlijk tot uiting, live op tv.

De Ideale Walter wordt in maart in de boekhandel verwacht en zal worden uitgegeven door Manteau, dat in 2018 zijn boeken uitgeeft onder de naam Angèle. Dat ter gelegenheid van het feit dat tachtig jaar geleden Angèle Manteau de uitgeverij oprichtte.

Door jdr