Bonaventure klaagt na uitschakeling op Australian Open: “Omstandigheden waren geen grandslam waardig”

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Ysaline Bonaventure (WTA 164) zal niet op de hoofdtabel van de Australian Open prijken. Ze verloor zaterdag in de tweede kwalificatieronde van de Servische Ivana Jorovic (WTA 280). Na 1 uur en 25 minuten stond de 6-4, 7-6 (8/6) eindstand op het scorebord. De match lag een tijd stil door de regen.

Na haar verlies hekelde Bonaventure de organisatie op de Australian Open voor de manier waarop die met de speelsters was omgegaan. “Dit waren geen omstandigheden een grandslam waardig. Het is schandalig hoe ze ons hebben behandeld. Het is ongelofelijk. Vrijdagmorgen kwamen we om 8 uur toe om de tweede ronde te spelen.”

“Uiteindelijk kregen we om 22u30 te horen dat we naar huis mochten. We moesten de hele dag wachten. Vandaag was het weer hetzelfde tot 17 uur. Ik ben niet de enige die dat allerminst als normaal beschouwt. Maar goed, we zaten allemaal in hetzelfde schuitje. Vandaag heb ik gewoon niet goed gespeeld.”

Door de regen moesten Bonaventure en Jorovic hun partij indoor afwerken in het National Tennis Centre. Na 1 uur en 24 minuten stak Jorovic de zege met 6-4 en 7-6 (8/6) op zak. “De ondergrond indoor was veel te traag”, ging Bonaventure verder. “Bovendien had ik niet de goeie benen vandaag. Ik heb niet slecht opgeslagen maar mijn returns waren onvoldoende. Ze was meer solide. Ik heb in het begin van het jaar enkele goede toernooien gespeeld, onder meer in Auckland. Er valt mij weinig te verwijten. Vandaag was het een mindere match maar ik heb ervoor geknokt. Hopelijk gaat het op het volgende toernooi beter.”

De 23-jarige Luikse kon zich nog nooit plaatsen voor de hoofdtabel van een grandslamtoernooi. Eerder werd ook Yanina Wickmayer (WTA 117) gewipt in de kwalificaties. Elise Mertens (WTA 36), Kirsten Flipkens (WTA 73) en Alison Van Uytvanck (WTA 78) staan in Melbourne rechtstreeks op de hoofdtabel.