Het is eens iets anders: hummus als dessert

Bron © Facebook, Delighted By Hummus

Gepureerde kikkererwten met een scheut olijfolie en citroensap? Klinkt heerlijk bij het aperitief maar tegenwoordig wordt het in De Verenigde Staten ook gegeten als dessert.

Delighted By Hummus, een Amerikaans bedrijf, nam de lekkernij onder handen en komt op de proppen met zoete hummus, een smeuïge brij van kikkererwten met een vleugje vanille of brownie. Het bedrijf liet de pittige knoflook achterwege en voegde onder meer suiker en cacaopoeder toe om de neutrale kikkererwten op smaak te brengen.

“De zoete pasta kan als dip gebruikt worden bij het dessert of kan uitgesmeerd worden tussen twee koekjes”, zegt Makenzie Marzluff, eigenares van ‘Delighted By Hummus’. “Onze kant-en-klare zoete humus is glutenvrij en veganistisch. Het is een gezondere versie van taartglazuur, dat vaak barstensvol suiker zit.”

Momenteel is het goedje, beschikbaar in de smaken brownies, vanille, munt en chocolade en kaneel, enkel te verkrijgen in De Verenigde Staten. Of de trend ook naar België overwaait en we binnenkort allemaal hummus als dessert eten, is voorlopig nog koffiedik kijken.

Door lla