Schrijver van omstreden Ghelamco-boek bedreigd door AA Gent-fans: boekvoorstelling afgelast

De boekvoorstelling van het omstreden boek rond de Ghelamco Arena in Gent is afgelast omdat auteur Ignace Vandewalle bedreigd is door fans van AA Gent.

Enkele niet al te fraaie onthullingen uit het boek ‘De illegale Ghelamco Arena: als politici zich met voetbal gaan bemoeien’ hebben het Gentse stadsbestuur in een slecht daglicht gesteld. Auteur Ignace Vandewalle onthult in zijn boek dat er zeer losjes werd omgesprongen met de wet tijdens de bouw van het stadion, en dat schepenen van de stad tijdens matchen van AA Gent rijkelijk eten en drinken op kosten van de club, waarvan de stad bovendien stiekem aandeelhouder blijkt te zijn.

Door de onthullingen in het boek, waar AA Gent niet al te positief uitkomt, hebben fans de auteur van het boek bedreigd. Om die reden wordt de boekvoorstelling in Standaard Boekhandel afgelast. “Na de vele haatmails en haatreacties op sociale media met niet mis te verstane dreigementen naar mijn fysieke integriteit en met verwijzingen naar het gewelddadig bezoeken van de boekvoorstelling, moet ik helaas de boekvoorstelling afgelasten”, aldus auteur Ignace Vandewalle.

Door gjs