Onderzoek toont aan: bij dit seksstandje voelen vrouwen én mannen zich het ongemakkelijkst

Bron © Superdrug

Uit een onderzoek bij 1.000 Europeanen en Amerikanen kwam naar boven bij welk standje mannen en vrouwen zich in de slaapkamer het ongemakkelijkst voelen. Bovendien bracht het onderzoek ook andere opvallende resultaten aan het licht.

De online apotheek Superdrug bevroeg voor haar studie ‘Intimidating Intimacies’ 500 Europese en evenveel Amerikaanse mannen en vrouwen met een relatie over hun gewoontes en voorkeuren in de slaapkamer. Uit de resultaten blijkt dat 87% van de respondenten zijn of haar relatie omschrijft als ‘een beetje tot gemiddeld seksueel avontuurlijk’. Bijna 9% van de ondervraagden vindt zich helemaal niet avontuurlijk in bed.

Uit het onderzoek blijkt ook dat de seks in het openbaar, BDSM en anale seks het meest gevreesd worden om samen met de partner uit te proberen. Seks in het openbaar staat zowel bij Amerikanen als bij Europeanen stevig op kop in deze categorie.

Onderzoek toont aan: bij dit seksstandje voelen vrouwen én mannen zich het ongemakkelijkst
Meest gevreesd om eens uit te proberen Foto: Superdrug

Meer dan 2 op de 3 ondervraagden zou wel eens seksspeeltjes willen integreren in het liefdesspel. 26% van de ondervraagde vrouwen denkt wel dat de interesse groter is dan die van hun partner. 1 respondent op de 10 beweerde dan weer dat er in zijn of haar relatie totaal geen interesse was voor het idee.

Op de vraag bij welke standjes de onderzochten zich het minst op hun gemak voelen, lopen de antwoorden van mannen en vrouwen opvallend gelijk. Op nummer één staat met voorsprong - en een verschot in de rug, vermoeden we - de staande versie van soixante-neuf. Op nummer twee volgt niet geheel verrassend anale seks. ‘Knielende kruiwagen’, masturbatie en ‘gewone’ soixante-neuf vullen de top vijf aan. Op de laatste plaats staat, hoe kan het ook anders, de missionarishouding.

Onderzoek toont aan: bij dit seksstandje voelen vrouwen én mannen zich het ongemakkelijkst
Meest ongemakkelijke standjes Foto: Superdrug
Door ehu