Dit worden de nageltrends in 2018

Bron © Stylish, US Magazine

(genrebeeld) Foto: Shutterstock

Tom Bachnik, nagelstylist van onder meer Jennifer Lopez en Heidi Klum, voorspelt dat we in 2018 voor minimalistische nagels kiezen. “Felle kleuren, drukke prints en centimeterslange klauwen: het is allemaal achtergebleven in 2017.”

Tom Bachnik, die al jaren de nagels van tal van wereldsterren onder handen neemt, voorspelt in een interview met Stylish, de nageltrends voor 2018. Allereerst gaan onze geliefde nagels een stuk ingekort worden. “De klauwen zijn helemaal uit de mode en dat zie je nu al. Heidi Klum, toch gekend voor haar lange nagels, heeft ze heel wat ingekort. Ook Jennifer Lopez nam na al die jaren afscheid van haar lange nagels en draagt ze nu kort. Het oogt veel eleganter en natuurlijker.”

Nail-art

Ook de versieringen worden heel wat minder druk. “Ik krijg wel eens de vraag of nagelversieringen zoals glitters, stickers, tekeningetjes en steentjes helemaal uit de mode zijn. Wel, helemaal weg zijn ze niet maar het is allemaal wat simpeler geworden. Druk gedecoreerde nagels zijn niet meer populair. Iedereen grijpt terug naar een naturelle look.”

Traditioneel

Ook qua kleuren gaan we niet meer uit ons dak. In het voorjaar en in de zomer zullen ‘nude’ kleurtjes zoals beige, wit en lichtroze tinten onze nagels opnieuw domineren. In de winter (of tijdens het awardseizoen in Hollywood) houden de sterren het bij klassiek rood of heel donkere kleuren.”

Inmiddels hebben enkele wereldsterren ontdekt dat een naturelle look nog een voordeel kan hebben. “Met kortere nagels kan je veel sneller een e-mail of berichtje typen”, zegt Bahnik. “Plots gaat alles twee keer zo snel!”

Door lla