Koning Voetbal wijkt voor Prins Carnaval

  • Herk FC.
Hasselt -

Koning Voetbal moest afgelopen weekend even wijken voor Prins Carnaval. Zo werden heel wat wedstrijden zaterdag al afgewerkt, moesten enkele trainers een paar fervente carnavalisten in hun kern missen én zetten enkele clubs zelf de feestneus op.

Herk FC (1prov.) en Thor Hasselt (2B) trokken zondag na hun wedstrijd naar het carnaval in Maastricht. “We zijn samen vertrokken, maar de trainer is wel vroeger naar huis gekomen”, lacht Herk-coach Kristof Meykens, die net als zijn spelers een verenpak aantrok. “Het is de derde keer dat we naar het carnaval in Maastricht zijn gegaan. Onze spelers kijken daar naar uit. Je leert mekaar in een andere omgeving kennen. Dat is goed voor de sfeer.”

Ook bij Thor Hasselt (2B) is carnaval in Maastricht een traditie. “Voor deze editie waren we verkleed als Schotten met kilts, vorig jaar als vrouwelijke agenten”, meldt speler Filip Matthijs. “We hebben ginds ook overnacht in een hotel.”

Kanne VV vervroegde zijn wedstrijd naar zaterdag om zondag carnaval te vieren. “Dat is een jaarlijkse hoogdag, waar alle spelers aan meedoen”, aldus secretaris Guido Schepers.

Door gesi/jfz/nm