Hond zit drie dagen vast in vrieskou onder dikke laag rotsen, maar redders doen wat niemand nog verwachtte

Bron © Daily Mail, Reuters

Patterdaleterriër Charlie uit Schotland mag van bijzonder veel geluk spreken dat hij nog in leven is. De hond beleefde drie angstige dagen nadat hij een ongelukkige val maakte. Enkele teamleden van de organisatie Angus Glens Moorland Group gaven echter de zoektocht naar het dier niet op, met resultaat. Na 74 uur graven in het rotsachtige gebied, konden ze de hond alsnog levend terugvinden. Bijna vier meter onder de grond.

Hond zit drie dagen vast in vrieskou onder dikke laag rotsen, maar redders doen wat niemand nog verwachtte
Patterdaleterriër Charlie. Foto: Reuters

Het leek erop dat de terriër een zekere dood tegemoet ging. Het dier, dat deel uitmaakt van de organisatie om te jagen op vossen, verdween toen het plotseling door een diep gat viel in Angus. Er op eigen kracht uit geraken was geen optie, waardoor het noodgedwongen moest wachten op hulp van zijn team.

IJskoude temperaturen

Die lieten hem op geen enkel moment in de steek. Mede dankzij zijn halsband konden ze de jachthond snel lokaliseren, waarna het lastigste werk begon: door de rotsen graven om tot bij Charlie te geraken. De omstandigheden waren bovendien verre van optimaal. Bij ijskoude temperaturen moesten ze in de weer om de rotsen te breken.

Hond zit drie dagen vast in vrieskou onder dikke laag rotsen, maar redders doen wat niemand nog verwachtte
74 uur moesten de redders graven om de hond terug te vinden. Foto: Facebook - Angus Glens Moorland Group

Gelukkig konden ze op de lastigste momenten ook rekenen op een lokaal verhuurbedrijf dat extra gereedschap ter beschikking stelde. Het leverde op vrijdag eindelijk resultaat op. Na 74 uur hard werken konden ze een eerste glimp opvangen van Charlie en hem in veiligheid brengen. De videobeelden die de redders konden maken van het speciale moment, gingen sindsdien viraal op sociale media.

Welverdiende steak

“Nadat we dagenlang probeerden om de rotsen te breken met onder meer een koevoet en een hamer, voorzag het verhuurbedrijf RK Services in Montrose ons van beter materiaal om de laatste meters naar beneden te graven”, vertelde Lianne MacLennan van Angus Glens Moorland Group. “We kunnen hen niet genoeg bedanken voor hun vrijgevigheid. Onze honden zijn waardige leden van ons team, en we waren dan ook meer dan blij toen we zijn snuit voor de eerste keer zagen terwijl we al het ergste vreesden.

Intussen is de hond weer herenigd met zijn baasje, die na zijn thuiskomst hem meteen trakteerde op een welverdiende steak.

Door kmlo