Nieuwe update van Boston Dynamics maakt weer indruk: robothond kan nu zelfs deuren openen

Bron © Daily Mail

Boston Dynamics blijft de wereld maar verbazen. De robotbouwers plaatsten maandag een nieuwe video online waarin ze het nieuwste kunstje voorstellen van SpotMini, hun robothond. Ditmaal weet de robot zelfs een deur te openen voor een ‘vriend’. Een fascinerend maar tevens vrij eng beeld, iets wat wel vaker voorkomt bij het beeldmateriaal van het bedrijf. Enkele vorige kunstjes van hun robots staan overigens onderaan het artikel opgelijst.

Veel tijd had het bedrijf niet nodig om de robothond zijn opvallende kunstje te showen. De video laat eerst een ander exemplaar zien die niet in staat blijkt om een deur te openen. Gelukkig kan de ‘SpotMini’ rekenen op een ‘vriend’: een robothond die de beschikking heeft over een speciale grijper.

Het weet er meteen handig gebruik van te maken. Op vlotte wijze grijpt de robot de deurklink vast en en houdt het de deur open voor zijn metgezel, waarna de SpotMini ook zelf even gezwind door de deur loopt. Minder dan een dag geleden kwamen de beelden online, maar nu al weten ze de aandacht te trekken van ruim 200.000 kijkers.

Atlas

Het is verre van de eerste update die de robot intussen doormaakte. De vierpotige SpotMini die volgens het bedrijf “perfect past in een huis of een bedrijf”, mocht ook al eind vorig jaar in een video aandraven. Toen toonde het bedrijf onder meer welke hyperrealistische bewegingen de robot kon maken. Op termijn zou het mechanische hoogstandje allerlei huishoudelijke taken kunnen doen.

De bekendste robot van Boston Dynamics blijft echter ‘Atlas’, een exemplaar dat het meeste doet denken aan een mens. Ook daarvan liet het bedrijf al meermaals zien wat de robot in zijn mars heeft. “Atlas heeft zowel voldoende kracht als coördinatievermogen om te klimmen met handen en voeten, en om zich door drukke ruimtes te banen”, klonk het al eerder bij de bouwers.

Nog meer video’s van Boston Dynamics:

Door kmlo