Senioren vieren Valentijn in Corsala

Beringen - Op liefde staat geen leeftijd, daarom organiseerde de animatiedienst van woonzorgcentrum Corsala in Koersel op dinsdag 13 in plaats van 14 februari een mooie Valentijnsdag.

De opkomst van de bewoners van het woonzorgcentrum was zeer groot en hetzelfde kon gezegd worden van de bewoners van Residentie Ter Linden en het dag verblijf.
Van ’s morgens vroeg was iedereen al in de weer. In de kapsalon was het een drukte van jewelste want iedereen wilde zo goed mogelijk voor de dag komen op het Valentijnfestijn. Verbazend hoeveel bewoners Valentijn wilden vieren. Valentijnsdag is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes, bloemen. Aan Louisa die met haar man in een rolstoel kwam meevieren, vroeg ik heb je een cadeautje mee voor hem. Van wat ze toen zei werd ik even stil, Jean het mooiste cadeau kun je niet inpakken. Ik kom hem elke dag bezoeken en dat is een geschenk en doet mij denken aan al die mooie herinneringen die wij verzameld hebben gedurende ons leven. Mocht ik de knop kunnen terugdraaien, ik zou zeker opnieuw met hem beginnen. Er wordt zo dikwijls gezegd de perfecte liefde bestaat niet, maar dan hebben ze nooit iemand tegen gekomen zoals André wijzend op haar man. Ook sommige bewoners zonder partner hielden eraan om een goede vriend of vriendin, een zus of broer te laten weten hoe zot ze op hun waren zonder verliefd te zijn. Andere hadden dan weer stiekem een oogje op iemand, hadden hun stoute schoenen aangetrokken en een geheim Valentijnskaartje gestuurd. Om 15.00u ging het Frituur Barakske open en kon iedereen naar hartenlust friet of kroketten eten. Liefde gaat immers ook nog altijd door de maag.

Door Jean Beerten