Amsterdams vriendenclubje wil de Speedo weer trendy maken

Bron © het parool

Foto: Instagram

Het begon als een grapje, maar de mannen van Speedo Club Amsterdam zijn ondertussen uitgegroeid tot een fenomeen. Het vriendengroepje poseert op Instagram geregeld gewillig in een strakke zwembroek en dat allemaal om de Speedo weer populair te maken. Mannen met een missie en een flink pak humor dus, en ondertussen levert het ook leuke plaatjes op.

De Speedo een ongemakkelijke, ouderwetse zwembroek die geen enkele jongere nog wil dragen? Daar zijn de mannen van de Speedo Club Amsterdam het helemaal niet mee eens. Sietse Bakker (31), zijn broer Bauke (27) en hun vrienden Tom de Kort (32), Dorus de Vries (27) en Jonathan Kraaijeveld (30) poseren daarom regelmatig in de strakke zwembroek op Instagram.

Het begon als een grap tijdens een vakantie op Kreta, maar is ondertussen flink uit de hand gelopen. "We zochten iets 'fouts' om aan te trekken, iets wat een beetje paste bij onze 'foute' vakantiebestemming", vertelt Sietse in een interview met Het Parool. "Toen hebben we allemaal een rode Speedo gekocht. Daar hebben we de rest van de vakantie in rondgelopen. En we maakten natuurlijk een paar 'foute' foto's van onszelf."

Beetje kwetsbaar

Eenmaal thuis vloog die niet de kast in. Meer nog, sinds twee maanden posten ze elk om beurt een foto op Instagram van zichzelf in een Speedo. Stiekem dromen ze van een reclamecampagne voor het zwembroekenmerk en ze willen ook iedereen overtuigen van het gemak ervan, al moet je dan wel eerst een hindernis overwinnen. "Wie een Speedo draagt is zelfverzekerd, maar ook een beetje kwetsbaar. Je moet je wel bloot durven te geven."

 

 

 

 

 

Door flb