Start proces Zonhovenaar die vader ex-lief doodstak: wetsdokter stelde twee steekwonden vast

Bron © BELGA

Foto: TVL

Hasselt / Zonhoven -

In de Hasseltse correctionele rechtbank is woensdag het proces gestart van de 24-jarige Luciano W. uit Zonhoven die terechtstaat voor het doodsteken van de 46-jarige Bart Loisen uit, de vader van zijn ex-lief. Hoewel de beklaagde slechts van één messteek sprak, kon wetsdokter Wouter Van Den Bogaert twee steekwonden vaststellen. Eentje daarvan, zo’n elf centimeter diep, veroorzaakte een bloeding van de leverpoortader die chirurgisch moeilijk te behandelen viel.

De feiten speelden zich op 1 juni 2015 af in Zonhoven. De 46-jarige Bart Loisen was met kameraden in Genk op stap geweest, toen hij het voornemen had om de ex van zijn dochter eens te interpelleren over zijn gedrag. Luciano W. viel de dochter van Bart na een relatiebreuk blijkbaar lastig. Hij bestookte haar onder meer met sms’en.

De woordenwisseling mondde uit in een schermutseling, waarbij de veertiger eerst een bloempot naar het hoofd gesmeten kreeg en dan messteken in de buikstreek kreeg. Zijn kameraden brachten Loisen naar het ziekenhuis, maar daar overleed hij enkele uren later.

“De fatale messteek ging door de buikwand en ging gepaard met een aanzienlijk bloedverlies, zo’n 1,2 liter”, aldus de wetsdokter. “In het ziekenhuis is er een dringende chirurgische ingreep geweest in een poging de bloeding te stelpen. Er werd gebruikgemaakt van een mes met een breed lemmet die een breed steektraject veroorzaakte doorheen de lever. Deze schade is heelkundig niet bereikbaar. Het slachtoffer had ook nog een scheurwonde aan het voorhoofd en dat zou afkomstig kunnen zijn van een impact met een stomp voorwerp.”

Op het proces worden nog andere getuigen gehoord, onder meer twee kameraden van het slachtoffer. Ook de moeder en de zus van beklaagde komen nog aan het woord.

Lees ook. Zonhovenaar die vader ex-lief doodstak naar de cel voor nieuwe vechtpartij