Al 75 jaar houdt vrouw speciaal valentijnscadeau bij dat ze kreeg van beste vriendin

Bron © Kameraone, WTRF

75 jaar. Al zo lang is Ruth Hinerman uit het Amerikaanse Moundsville in het bezit van het valentijnsgeschenk dat haar beste vriendin toen in petto had. In 1943 gaf Doris Jean Hunt haar een kaartje om hun onvoorwaardelijke vriendschap te bezegelen, en die is ook nu nog even hecht als toen.

Waar dat 1943 bij het gros van de bevolking voornamelijk bekendstaat als een jaar van oorlog, hangt er bij deze dames een totaal ander verhaal aan vast. Ze leerden elkaar kennen op de lagere school en werden meteen goede vriendinnen. Het gevolg laat zich al raden: op 14 februari had Doris Jean een prachtig cadeau voor Ruth in petto in de vorm van een grote valentijnskaart. “Het zal in een envelop”, vertelde Ruth. “Ik hoopte dat die voor mij ging zijn, en die wens kwam ook uit.”

Het was toen al een heel dierbaar geschenk voor het meisje. Ruth groeide op op de boerderij van haar ouders, en moest niet op niet veel cadeaus. Vandaar dat het kaartje van haar beste vriendin veel meer betekende dan een valentijnscadeau. “Het stelt de vriendschap met Doris Jean voor”, aldus Ruth. “We waren sinds de eerste dag op school vriendinnen, en ook op onze oude dag is dat nog steeds het geval.”

Goed voorbeeld voor kinderen

Ook tijdens zwaardere periodes in het leven van Ruth bleef ze de kaart bijhouden. Tot verbazing van Doris Jean, die na 63 jaar pas te horen kreeg dat ze nog steeds het geschenk in haar bezit had. “Ik kon niet geloven dat het cadeau zo veel betekende voor haar”, vertelde Doris Jean. “Het is een van die dingen die ons al zo lang met elkaar hebben verbonden.”

Intussen hebben beide dames ook een man in hun leven gevonden, maar dat houdt ze niet tegen om ook nu nog samen Valentijn te vieren. Zo is het een traditie geworden dat Doris Jean jaarlijks haar beste vriendin een kaartje cadeau geeft. Op die manier willen ze ook een goed voorbeeld vormen voor hun kinderen om aan te tonen hoe waardevol vriendschap echt is.

Door kmlo