K.F. St-Kristoffel Opgrimbie verwelkomt nieuwe dirigent van het KMO-jeugdorkest

Foto: Maarten Warson

Dat de Koninklijke Fanfare St-Kristoffel uit Opgrimbie springlevend is, kan bijna een understatement genoemd worden. Met heel wat activiteiten in het vooruitzicht blijft ook het KMO-jeugdorkest van de fanfare niet stilzitten. Na een leerrijk jaar onder leiding van Karlijn van Noppen, heeft Jules Baeten (19) het dirigeerstokje van haar overgenomen en zal hij de jonge talentvolle muzikanten de kneepjes van het vak leren.

De 19-jarige Jules Baeten is geboren en getogen in Opgrimbie en speelde ook zijn eerste muzieknoten bij de Koninklijke Fanfare St-Kristoffel. Met hem aan het roer heeft het KMO-jeugdorkest tevens een aanstormend professioneel muzikant onder hun hoede, want Jules is student klarinet aan het conservatorium van Maastricht. De fanfare is dan ook uiterst trots dat Jules de leiding gaat nemen over hun jeugdorkest.

Daarnaast is ook de K.F. St-Kristoffel druk bezig met de toekomstige activiteiten. Zo staan komende maanden onder andere de Euregioparade (Peer), Kunst In De Straat (Opgrimbie) en een concert in Ulestraeten (NL) op het programma. Daarnaast keert de jaarlijkse vaderdagbrunch terug op 17 juni, is er jong en fris volk toegetreden tot de muziekcommissie en is de jeugd van de fanfare hechter dan ooit door het organiseren van verschillende activiteiten samen. Kortom, de Koninklijke Fanfare St-Kristoffel Opgrimbie leeft meer dan ooit en is klaar voor de toekomst!

Door Maarten Warson