Geen eerste rij vol beroemdheden op het huwelijk van prins Harry en Meghan

Foto: Reuters

Kensington Palace heeft opnieuw meer details bekendgemaakt over het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle. Het koppel wil het publiek zoveel mogelijk betrekken bij het feest en nodigt 2640 'gewone’ mensen uit die straks op de eerste rij mogen staan.

Het huwelijk van het jaar vindt plaats op 19 mei en daar wordt al lang reikhalzend naar uitgekeken. Prins Harry en Meghan Markle willen zoveel mogelijk 'gewone' mensen uitnodigen op hun feest en houden de eerste rijen zelfs voor hen vrij. "Ze willen het volk echt het gevoel geven dat ze erbij kunnen en mogen zijn", bericht Kensington Palace. 

Het koppel nodig 2640 'gewone' mensen uit op Windsor Castle. Die groep bestaat onder andere uit 1200 mensen die een dwarsdoorsnede zullen zijn van de Britse bevolking, met een voorkeur voor mensen die iets hebben betekend in de maatschappij. De genodigden worden geselecteerd door verschillende ’Lord Lieutenants’. 

Er worden ook nog tweehonderd mensen uitgenodigd van goede doelen en organisaties waarbij Harry en Meghan betrokken zijn, er komen honderd leerlingen van de twee lokale scholen, 610 medewerkers van Windsor Castle en St. George’s Chapel en 530 medewerkers van de koninklijke huishouding.

Die grote groep mensen wordt zoveel mogelijk betrokken bij het feest en zal op de eerste rij staan bij de aankomst en het vertrek van de bruid en bruidegom, en van alle gasten. 

 

 

Door elvh