Maasmechelse dansgroep maakt indruk in ‘Belgium’s Got Talent’

Dan Karaty sprak vol lof over de choreografie van Morena Husson (centraal) Foto: VTM

Wisselend succes voor de Limburgers in ‘Belgium’s Got Talent’. De Maasmechelse Morena Husson (22) en haar dansers van Urban Dance Skool moonwalken verder naar de volgende ronde. Zij maakten indruk met hun medley van Michael Jackson. Gevechtskunstenaar Wim Wouters (42) kreeg geen drie ja’s van de jury en werd terug naar Tessenderlo gestuurd.

Toen Urban Dance Skool aan de beurt was in de tweede auditieaflevering van ‘Belgium’s Got Talent’ waren er al twee dansgroepen gepasseerd. Danscrew Giants haalde het niet met een ‘The Lion King’-geïnspireerde dans, maar de dames van Faemme Nation konden Niels Destadsbader op hun hakken verleiden tot het indrukken van de Golden Buzzer. Ook de passage van choreografe Morena Husson en haar dertien dansers tussen 8 en 23 jaar was succesvol. Met een energieke choreografie op een medley van Michael Jackson hadden ze meteen het publiek én de jury mee. Hun hoedjes en glitterhandschoenen maakten het geheel af. Na afloop van de dans kreeg Urban Dance Skool een staande ovatie van het publiek en drie van de vier juryleden. Stan, An en Niels waren enorm onder de indruk. “Jullie staan waar jullie thuishoren: op een podium”, aldus Destadsbader. Maar het was vooral uitkijken naar het commentaar van expert Dan Karaty. Hij noemde het riskant van de Maasmechelse groep om zich aan Michael Jackson te wagen. “Maar jullie hebben het heel slim aangepakt. Er zitten genoeg signatuurpasjes van Michael in om het herkenbaar te maken, maar jullie hebben het gemixt met andere stijlen.” Hij had veel lof voor de dansers, maar nog meer voor Morena en haar knappe choreografie. Urban Dance Skool kreeg vier ja’s en stoot door naar de volgende ronde.

Voor Wim Wouters uit Tessenderlo zit ‘Belgium’s Got Talent’ erop. Hij kreeg de kans om enkele skills uit de martial arts te demonstreren. Voor Stan en Niels volstond deze demonstratie van twee minuten om kennis te maken met de gevechtssport. Niels drukte zelfs zijn buzzerknup in.

Door nco