Stalvoc Beverlo en Noliko Maaseik winnen halve finales volleybal U15

Foto: Dries Paesen

Afgelopen zondag vonden de eindrondes van de jeugd in de beker van Limburg volleyball plaats. De U15 speelde een eindtoernooi in de Eurassurhal van Wara Genk. Na de poules werden de kruisfinales gespeeld (halve finales). Daarin nam Stalvoc Beverlo het op tegen Helios Zonhoven en Wara Genk tegen Noliko Maaseik. Helios Zonhoven probeerde, maar botste tegen een oppermachtig Beverlo.

In de andere kruisfinale tussen Genk en Maaseik was er al onmiddellijk een stevig begin. Er was al snel een voordeel voor Maaseik met 11-6. Na enkele dubieuze fases stormden de Genk-spelers naar de scheids. Daardoor kreeg de kapitein van Genk een gele kaart. Maaseik won de eerste set  met 25-20.

De tweede set begon zoals de eerste. Veel strijd met mooi volleybal aan beide kanten. Maaseik scoorde enkele mooie punten, maar die van Genk mochten er ook zijn. Na hevig protest aan het adres van de scheidsrechter, moest de kapitein van Genk het terrein verlaten met een rode kaart (ongezien in het jeugdvolleybal). Maaseik kwam met enkele mooie punten op 4 matchballen. Die werkte Genk op karakter weg en zo pakte Genk toch nog de set met 25-27. De laatste set waren de Genk-spelers moegestreden en een goed Maaseik diepte de kloof uit met een paar mooie opslagen.

Door Dries Paesen