Winter wonderland tijdens CREA-shows van campus de helix

Foto: Evelien Jackers

‘Waar talent thuiskomt’ is de baseline in het logo van campus de helix. In vijf shows toonden meer dan 60 CREA-tieve leerlingen hun talenten in de schouwburg van het Cultuurcentrum van Maasmechelen. In totaal genoten bijna 2.500 toeschouwers van een nooit geziene talentenshow die werd beloond met staande ovaties.

Voor de vierde keer vond CREA plaats. Op donderdag en vrijdag traden leerlingen van het eerste tot het zevende jaar van alle belangstellingsgebieden op voor hun medeleerlingen. Op vrijdagavond was er de show voor het grote publiek. Het thema van dit jaar was ‘Winter wonderland’. Het decor bracht de toeschouwers meteen in een winterse stemming.

Doorheen de show werd de sprookjesachtige vertelling gebracht van de Afrikaanse jongen die nog nooit sneeuw had gezien en die met zijn speciale pet moeiteloos verschillende talen kon spreken. De gevarieerde optredens omvatten onder andere verschillende fantastisch gezongen sfeernummers, een goochelact met speelkaarten die tot in de perfectie was uitgevoerd, een optreden van de helixband met zang- en muziektalent. De nummers die werden gespeeld op de hagelwitte vleugelpiano brachten de toeschouwers in vervoering. Dans mocht niet ontbreken. Moderne dansnummers, klassiek ballet en zelfs stijldansen wisselden elkaar af. De apotheose bestond uit Oostenrijkse volksdans, begeleid door een onmiskenbaar talent op accordeon.

De leerlingen gaven het beste van zichzelf en dat wist het publiek zichtbaar en hoorbaar te appreciëren. De crew zorgde ervoor, dat alles perfect verliep, de techniek werkte vlekkeloos en de lichtshow creëerde de nodige sfeer. De organisatoren waren tevreden over een supergeslaagde avond. Zo een succes smaakt naar meer en daarom zal dit zeker niet de laatste CREA-show zijn.

Door Guy Willems