Vijf Hells Angels vrijgelaten na invallen in Limburg

De onderzoeksrechter in Tongeren heeft zeven verdachten aangehouden, die dinsdagavond zijn opgepakt bij grootschalige politie-invallen in het kader van een onderzoek naar de motorbende Hells Angels. In totaal werden twaalf personen opgepakt. Na verhoor door de federale gerechtelijke politie Limburg zijn drie personen in vrijheid gesteld, twee anderen werden door de onderzoeksrechter onder voorwaarden vrijgelaten.

De speurders vielen dinsdagavond onder meer binnen in de clubhuizen van de Hells Angels in Rekem (Lanaken) en Genk.

De vijf aangehouden personen zijn tussen de 35 jaar en 52 jaar oud. Dat maakte het federale parket donderdag bekend. Op Belgisch grondgebied waren er huiszoekingen op in totaal achttien locaties. Eentje gebeurde in Balen in de Antwerpse Kempen. De andere invallen hadden plaats in Limburg, in Leopoldsburg, Tongeren, Sint-Truiden, Lanaken, Houthalen-Helchteren, Genk, Halen, Kinrooi, Hechtel-Eksel, Diepenbeek, Meeuwen-Gruitrode en Sint-Truiden. In Nederland waren er twee invallen in Sevenum en Nuenen. De politiemensen namen een heel wapenarsenaal in beslag, zoals een raketlanceerder en tasers. Het ging om ruim vijftig wapens, zoals allerlei steek- en slagwapens, acht vuurwapens, boksbeugels en busjes pepperspray.

Verder werd beslag gelegd op drie kilo speed, wat hasj, achthonderd patronen en 10.000 euro cash. De politie trof ook materiaal voor wietteelt aan, kogelwerende vesten, politielogo’s en nazi- en SS-attributen. In Herk-De-Stad bleken enkele motorbendeleden zich bezig te houden met de productie van synthetische drugs. Het onderzoek van het federale parket werd gevoerd omdat de motorbendes zich in de provincie Limburg zijn komen vestigen. Ze moeten immers naar onze contreien uitwijken omdat de buurlanden de motorbendes verbieden of onder druk zetten. De aanwezigheid van de motorbendes in Limburg veroorzaakte al geregeld incidenten, zoals het in brand steken van voertuigen.

De onderzoeksrechter werd vorig jaar al gevorderd voor afpersing, bedreigingen, diefstal met geweld en opzettelijke slagen. Andere tenlasteleggingen zijn lidmaatschap aan een criminele organisatie, inbreuken op de drugs- en wapenwet en prostitutie. Bij de reeks huiszoekingen werden dinsdagavond ook twee helikopters ingezet.

LEES OOK: Nieuwe president van Hells Angels in de cel na inval in Genks clubhuis

Door Belga