Kinderen Methodeschool Ondersteboven overnachten gezellig in de klassen

Leopoldsburg - Op Methodeschool Ondersteboven doen ze het soms een beetje anders. Vorig jaar was de sleepover een groot succes bij de kinderen. Daarom besloot de school een tweede editie te houden. Deze keer werd het een een survival sleepover, waarbij de kinderen alvast een voorproefje kregen op toekomstige kampen.

De school pakte het dit jaar wat grootser aan en daar hadden ze de hulp van onze ouders voor nodig. Er was een enthousiaste opkomst aan kookouders, onthaalouders, activiteitenouders, die samen dit project mee mogelijk maakten. De kinderen werden ontvangen in survivalkleren of legerkledij om in de sfeer te blijven. De kinderen van het lager gingen vooral overleven in de bossen met survival-activiteiten, de kleuters trotseerden weer en wind voor de voorbereidende activiteiten voor de opbouw van de modderkeuken. Om de lijn door te trekken, had elke leerling van de lagere school hun eigen knapzakje mee met eetgerei om vervolgens zelf de afwas te doen in wasbakjes.

’s Avonds werd de traditie verdergezet en werd er een kampvuur voorzien samen met de kinderen. De ene klas gebruikte het om gezellig een verhaaltje voor te lezen, de andere om in koor te zingen of lekkere marshmallows op te grillen. Alle kinderen, van klein tot groot, overleefden de nacht en hadden zo een fijne tweede kampdag op school.

Door Elie Truyens