Kleuters Methodeschool Ondersteboven maken paasmandjes

Leopoldsburg - De kleuters van Methodeschool Ondersteboven uit de blauwe klas beleefden zopas een creatieve en fantasierijke dag met het maken van paasmandjes. De opdracht was: er moeten eitjes in kunnen, het heeft een bodem nodig, de eitjes mogen er niet uit vallen en er mag een hengel of handvat aanhangen. Stuk voor stuk knutselden de kleuters unieke mandjes in elkaar.

De kleuters gingen niet zomaar aan de slag. Eerst maakten ze met constructiemateriaal mandjes, zo konden ze het “echt” zien. Sommige kleuters kozen voor hout, anderen voor kosteloos materiaal en enkelen kozen voor stof. Een hele uitdaging, maar met wat hulp lukte het voor iedereen. Van de houtzagerij kregen de kleuters heel wat afval van hout. Nagels en hamers hadden ze al klaar liggen, want de juf doet heel graag aan techniek en het liefste met hout. Kosteloos materiaal en veel fantasie waren ook aanwezig. Drie kindjes kozen ervoor om een mandje te naaien met de naaimachine van de klas.

De paashaas is niet de enige die versteld zal staan, een voor een werden het unieke mandjes. Het proces was een succes en het product mag er ook zijn. De juffen zagen veel talenten naar boven komen, creatief-knap, techniek-knap, handwerk-knap.

Door Gwen Aerts