Chinees stel vindt vermiste dochter terug na zoektocht van 24 jaar

Bron © BELGA

Een Chinees stel is na 24 jaar herenigd met hun vermiste dochter. Het meisje verdween in 1994 op 3-jarige leeftijd uit de groentewinkel en contacteerde haar ouders eerder dit jaar toen ze een robottekening van zichzelf zag in Chinese media, meldt de BBC.

Qifeng was die bewuste dag in 1994 bij haar vader Wang Mingqing in de groentewinkel in Chengdu, toen die even weg moest om wisselgeld te gaan halen. Toen hij enkele minuten later terug was, bleek het meisje verdwenen.

Wang en zijn vrouw Liu Dengying zochten daarop 24 jaar naar hun vermiste dochter. Het stel bleef jarenlang zoekertjes in kranten plaatsen en was de laatste jaren ook druk bezig met zoeken op het internet.

Uber

In 2015 gaf Wang zich op als chauffeur bij Didi Chuxing, een soort Chinese Uber, in de hoop dat zijn dochter op een dag bij hem zou instappen. Hij plaatste een foto van zijn andere dochter - van Qifeng had hij geen foto’s dus hij gebruikte er een van haar zus - op de achterruit van zijn wagen en gaf elke passagier een kaartje met informatie over haar. Dat wekte de aandacht van Chinese media. Een tekenaar las de berichten over Wang en besliste om hem te helpen. Hij maakte een tekening van Qifeng zoals ze er nu uit zou kunnen zien.

Herenigd

Een vrouw die helemaal aan de andere kant van het land woont zag die tekening en herkende het verhaal, waarop ze contact zocht met haar ouders. Kang Ying was op driejarige leeftijd geadopteerd. Haar adoptieouders hadden haar altijd verteld dat ze haar langs de kant van de weg hadden gevonden in Chengdu. De vrouw is intussen herenigd met haar ouders.