Dat was het dan: deze koppels zijn nog samen na opnames van ‘Blind Getrouwd'

60 procent. Dat is de definitieve slaagkans van het derde seizoen van ‘Blind Getrouwd’. Toon en Frie en Tim en Esther wandelen op roze wolkjes en gaan door het leven als verliefde getrouwde koppels, maar ook Lieve en Aljosja zetten dapper voort. Dat kregen we te zien in de laatste aflevering van dit seizoen.

Vijf maanden na hun jawoord komen de koppels voor de eerste keer met zijn allen samen. Om na te praten, om herinneringen op te halen, om even stil te staan bij het experiment.

Dat was het dan: deze koppels zijn nog samen na opnames van ‘Blind Getrouwd'
Foto: VTM

Wendy & Damiano

Wie zijn kans wil wagen bij Damiano mag zijn gang gaan: de man is nog altijd vrijgezel. Maar wie zijn kans wil wagen bij Wendy, zal toch even langs de fitnessinstructeur moeten passeren… “De volgende man die u gaat tegenkomen, die gaat heel goed voor u moeten zorgen en die moet alles goed doen, ik kom dat nakijken”, lacht de krachtpatser.

De beelden die we nu van hen te zien krijgen, tonen een lossere kerel met charmante acties voor Wendy. Het “vrienden zijn” gaat hen duidelijk goed af. “Het was natuurlijk leuk geweest als dit het allemaal was geweest”, reageert Damiano nog. “Maar ik heb er wel een heel goede vriendin aan over gehouden.”

Toon & Frie

Eerst hebben Toon en Frie nog gependeld, nu wonen ze in Duffel. Voor eens en voor altijd, als het aan het koppel ligt. Het duo maakt er immers geen geheim van: ze hebben de hoofdvogel afgeschoten. “Ik durf zeggen dat ik verliefd ben op u”, glimlacht Frie blij, en ook Toon beaamt dat. “Ik denk dat niet alleen dat wij een geslaagde match zijn, wij zijn daar gewoon zeker van.”

De steelse blikken tijdens het helpen aankleden (“Ik heb lang gestudeerd, maar niet hiervoor”) en de feilloze communicatie bewijzen hun succes. “En hoe zit het met die affiniteit en affectie?” vraagt Aljosja lachend aan het koppel. En dan beginnen ze hevig te blozen. “Geen commentaar!” lachen de twee, terwijl ze veelzeggend naar elkaar kijken.

Dat was het dan: deze koppels zijn nog samen na opnames van ‘Blind Getrouwd'
Foto: VTM

Mike & Marjolein

“Het is heel heftig geweest, maar het gewone leven is zijn gangetje aan het gaan en dat is goed voor mij”, vertelt Marjolein. “Wij hebben op zo’n korte tijd zo’n intense dingen meegemaakt.” Ook al kreeg ze heel veel commentaar over zich heen op sociale media, Marjolein wil één ding duidelijk stellen: “Ik heb absoluut geen spijt dat ik daaraan heb meegedaan.”

Maar met Mike is het contact snel vertroebeld. Wanneer ze elkaar terugzien voor de reünie, is het een maand geleden dat ze elkaar gehoord en gezien hebben. Al lijkt de afstand hun koele houding wel wat te hebben ontdooid. Ze pakken elkaar steviger vast dan eerst, maar gaan duidelijk hun eigen weg opgaan in de toekomst. En Mike? Die krijgt ondertussen talloze oneerbare voorstellen en naaktfoto’s van enthousiaste vrouwelijke fans van het programma. Tot grote hilariteit van Marjolein.

Dat was het dan: deze koppels zijn nog samen na opnames van ‘Blind Getrouwd'
De naaktfoto’s voor Mike? Dat vindt Marjolein helemaal hilarisch. Foto: VTM

Tim & Esther

Dat was het dan: deze koppels zijn nog samen na opnames van ‘Blind Getrouwd'
De ‘Tim & Esther’-puzzel, een projectje waar ze graag met twee aan werken in hun vrije tijd. Foto: VTM

De gepersonaliseerde huistegel die Tim enkele weken terug reeds liet maken, is al in gebruik en prijkt tegen zijn gevel. De passie spat er misschien niet van af, maar ook Tim en Esther zijn dolgelukkig. En nog even zeemzoet en romantisch als tijdens het experiment: samen puzzelen ze aan hun huwelijksfoto. Net zoals Tim is Esther nu ook helemaal overtuigd van haar huwelijk. “Ik kan zeggen dat dit ‘houden van’ is”, klinkt het bij Esther. “We gaan een mooie toekomst samen tegemoet”. Het woord “kinderen” spreken ze nog net niet uit, maar “wat komt dat komt”...

Lieve & Aljosja

Waar iedereen zenuwachtig over twijfelde, was het lot van Lieve en Aljosja. Want hun situatie was het meest wankel, toen de camera’s vijf maanden geleden de voorlaatste aflevering inblikten. Maar ook zij lijken absoluut geen spijt te hebben van hun tweede jawoord. “Nu nemen we onze tijd”, vertelt Lieve opgelucht. “Ik denk dat we nog altijd op de goede weg zijn. Het is niet van boem patat verliefd, maar er zijn gevoelens, anders zou het raar zijn dat we nog samen zijn. We zijn de voorbije maanden enorm naar mekaar toegegroeid. In het begin vond ik dat moeilijker, maar nu kan ik echt uitspreken dat we een relatie hebben.”

Aljosja vult aan: “Geen van ons beiden was zot verliefd, maar na die vijf weken van het experiment hebben we beslist het verder een kans te geven. In het begin vroegen we ons nog wat af ‘is dit nu 100% wat we zoeken?’, maar ondertussen zijn we toch terug drie maanden verder dan dat punt en gaat het goed tussen ons.” Al wil Lieve wel even over Damiano zijn wasbordje voelen, en knijpt Aljosja met veel plezier even in Wendy’s poep. “Dan heeft er toch iemand in haar poep geknepen”, lacht hij met zijn typische humor, waar televisiekijkend Vlaanderen zo’n fan van geworden is.

Dat was het dan: deze koppels zijn nog samen na opnames van ‘Blind Getrouwd'
Lieve en Aljosja: lachend en kussend, zoals steeds. Foto: VTM
Door mrra